Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye III. Keleti csoport 2002/2003 - javuló tendencia

2011.02.10

 

 

2002/2003. Megye III. osztály Keleti csoport

 

A csapat a tavalyi - hát finoman szólva - gyengén sikerült szezon után igyekezett megerősíteni a játékoskeretet, és az előzetes célkitűzés szerint az 1-8. helyig bezárólag végezni a tabellán. A tavalyi kerethez érkezett Kovács József (Dodi) Csengődről, Fülöpről Gubacsi Gyula (Luigi), valamint Szabadról Darabos Józsi.

  

Az első edzőmeccs július 28-án Kaskantyú ellen. A sokgólos  derbin, Dodi 2 gólt rúg, és Antal Peti remek átadása után én is belsővel betalálok, de a mai kísérleti derbin a védelem - amelyet Zsolti folyamatosan próbálgat, cserélget – is nagyon gólképes, így a vége „angol-magyar” - 6:3. Kaskantyú_Soltszentimre 6-3 (Gól: Kovács J. 2, Andó I.) Augusztus 4- Csengőd-Soltszentimre 3-2 (Gól: Antal P., Kovács J.) Végül a szomszédvár ellen oda vissza: Fülöpszállás-Soltszentimre 1-1 (Gól: Kovács J.) Soltszentimre-Fülöpszállás 1-2 (Gól: Czakó A.)

 

Az idei keret így néz ki végül: Bozó Zsolt (játékos-edző), Sallay György, Janosics Zoltán, Czakó András, Kovács Imre, Pasztendorf Péter, Pasztendorf Gábor, Rakonczai István, Kovács József, Palla József, Benkó Bálint, Mózer Tibor, Andó István, Antal Péter, Borsos Zoltán, Torma László, Rátgéber László, Darabos József.

 

Jelentős változás volt még, hogy idén - Fülöpszállás és Izsák II. csapatával együtt - átkerültünk a Keleti csoportba.

Az 1. fordulóban Tázlárra utazunk. Ebben a csoportban szinte mindenki „fekete ló”. Sikerül még az első félidőben magabiztos vezetést szerezni, először én találok be, majd Rakonczai Pityu megpattanó lövése talál utat a hálóba. A folytatásban Bötye is gólt szerez, így a vége magabiztos 0-3.

 

                                      Tázlár-Soltszentimre 0-3

                             (Gól: Andó I., Rakonczai I., Benkó B.) 

 

Az első hazai meccsen idén nem jól sikerül a kezdet. Egy kemény meccsen, egy nehéz ellenfél ellen elvesztjük a derbit.

 

                                  Soltszentimre-Harkakötöny 0-2 

 

A 3. fordulóban szabadnaposak vagyunk, mivel ebben az osztályban páratlan számú (13) csapat van. Szeptember 15-én Kiskőrösre utazunk, ott játszik a régi nagy szentimrei kedvenc Totya is. A meccsen nem sok esélyünk van, egyszerűen jobb a Kőrös.

 

                                       Kiskőrös-Soltszentimre 2-0 

 

Szeptember 22. Nem a legjobb előjelekkel, örökrangadó!! Küzdelmes meccsen az első félidőben egy remek akcióból Dodi megszerzi a vezetést. Ezt jó védekezéssel sikerül megtartani, bár a vége meleg lesz…Kokó kezezése után az utolsó percekben a spori büntetőt ítél, melyet végül Pulyka (Kovács Zsolti) átlő a Szakszövetkezet kertbe, így marad az 1-0!!

 

                                      Soltszentimre-Fülöpszállás 1-0

                                                  (Gól: Kovács J.) 

 

6. forduló, Jászszentlászló. Ebben a csoportban sorban jönnek a számunkra még ismeretlen ellenfelek. Az ellenfél nem jobb, de a helyzeteit maximálisan kihasználja, mi pedig sajnos nem tudunk helyzetbe kerülni. Kétgólos vezetést szereznek a hazaiak, amin a vége előtt nem sokkal sikerül sajnos csak szépíteni. Egy pontrúgás utáni kavarodást követően elém kerül a labda, amit 8 méterről laposan a kapus lába mellett bevágok. 2-1. Ez is marad a vége.

 

                                    Jászszentlászló-Soltszentimre 2-1

                                                (Gól: Andó I.) 

 

Október 6-án a jó erőt képviselő Vadkert FC-t fogadjuk. Szoros a meccs, de ők használják ki jobban a helyzeteket.

 

                                      Soltszentimre-Vadkert FC 1-2

                                                (Gól: Kovács J.) 

 

8. fordulóban Kaskantyú. Változatos, gólgazdag meccsen végül 1 pontot sikerül elhozni.

 

                                      Kaskantyú-Soltszentimre 3-3

                                (Gól: Kovács J. 2, Pasztendorf P.) 

 

Október 20-án az Izsáki MEDOSZ ellen már játszik az újra előkerült Mózer Feri is. Sőt, az első gólt ő rúgja!! Reméljük, hogy Feri ismét a régi gólvágó formájában játszik!! A rutinos vendégek Nagy Oszival az élükön azonban nem adják könnyen, és végül egy újabb gólváltás után 2-2 lesz a vége.

                                 Soltszentimre-Izsáki MEDOSZ 2-2

                                      (Gól: Mózer F., Darabos J.) 

 

 10. forduló: Kunfehértó. Remekül kezdődik a meccs, hisz egy óriási kapuskirúgás után a középhátvéd elvéti a labdát, mellyel Feri beballag a kapuig, és még meg is nézheti a toporgó kapus mellett, hogy hová szeretné rúgni a bőrt, hát persze, a kapuba!! 0-1!! Már-már úgy néz ki sikerül hazavinnünk a 3 pontot, de egy védelmi megingás után nem sokkal a vége előtt egyenlítenek, újabb döntetlen!!

  
 
                                     Kunfehértó-Soltszentimre 1-1
                                               (Gól: Mózer F.)
 
 
 
November 3. Az ilyenkor szokásos búcsú napján Imrehegyet fogadjuk. A meccsen folytatódik a döntetlenszéria, a 2 Mózer betalál, először Feri, majd Tibi is, de az ellenfél is kétszer beköszön, így a vége egál.
 
 
 
                                        Soltszentimre-Imrehegy 2-2
                                            (Gól: Mózer F., Mózer T.)
 
 
 
A következő forduló ismét itthon, a Kecel Senior, a nevéből adódóan is egy rutinos csapat az ellenfél. A nézők nem panaszkodhattak, egy igazi gólparádés meccsen minden jó ha jó a vége, Dodi és Tibi duplájával:
 
 
 
                                     Soltszentimre-Kecel Senior 4-3
                                       (Gól: Kovács J. 2, Mózer T. 2)
 
 
 
Az utolsó fordulóban az utolsó előtti Szankhoz látogatunk. Helyzetek sora marad ki, majd sikerül vezetést szereznünk. Mózer Tibi jobboldali beadását fejelem 7 méterről a kapuba. 1-0. Később Mózer Feri növeli az előnyt, és már akár az első félidőben eldönthetnénk a meccset, de a sok kimaradt helyzet majdnem megbosszulja magát. Fordulás után a hazaiak is gólt szereznek, de szerencsére ezzel el is lövik az összes töltényüket.
 
 
                                             Szank-Soltszentimre 1-2
                                               (Gól: Andó I., Mózer F.)
 
 
Összességében az őszi szezon elég jól sikerült. A csapat az új csoportban a 6. helyen zárt, ha a 4 döntetlenből felét sikerült volna győzelemre váltani, (amire azért volt is esély), ott lehetnénk a dobogó közelében. A csoportot meglepetésre az idénre nagyon jól összeállt Fülöpszállás vezeti.  
Az őszi átlagok: Rúgott gól: 1,66/meccsenként Kapott gól: 1,66 meccsenként.
 
 
2002/2003. Megye III. osztály Keleti csoport
 
 
 

Csapat

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Gólarány

Pont

1.
Fülöpszállási SE
9
1
2
45-18
28
2.
Vadkert FC
8
3
1
35-17
27
3.
Imrehegy
7
2
3
33-34
23
4.
Harkakötöny
7
1
4
37-25
22
5.
Kiskőrös FC
5
3
4
27-22
18
6.
Soltszentimre
4
4
4
20-20
16
7.
Izsáki Medosz
3
6
3
22-23
15
8.
Kecel Senior
5
-
7
30-36
15
9.
Kunfehértó
4
2
6
19-23
14
10.
Kaskantyú
4
4
4
29-27
13
11.
Jászszentlászló
3
4
5
14-18
13
12.
Szank
1
5
6
20-27
8
13.
Tázlár
-
1
11
6-47
1
 
A Kaskantyútól 3 büntetőpont levonva!!
 
 
A tavaszi szezonra a keretet sikerült kicsit erősíteni, hiszen Benkó Misit is rábeszélte a vezetőség a folytatásra, valamint 2 helyi fiatalt, az egykori ifi gólkirály Markó Vikit és a csatársor erősítéseként a tehetséges Bíró Lajost.
 
Az edzéseket február elején elkezdi a csapat. Edzőmeccs ezúttal csak egy volt. Március. 03-án Csengődön egy változatos, gólgazdag meccsen: Csengőd-Soltszentimre 4-3 (Gól: Mózer T., Mózer F., Kovács J.)
 
Március 16-án elkezdődik a tavaszi szezon. A 14. fordulóban a sereghajtó Tázlárt fogadjuk. A 3 pont Feri triplájával és Dodi góljával simán megvan, a bosszantó csak a 2 kapott gól, attól a csapattól, aki egész ősszel csak hat gólt rúgott. Mindegy, a lényeg a jó rajt!!
 
                                         Soltszentimre-Tázlár 4-2
                                       (Gól: Mózer F. 3, Kovács J.)
 
Március 22. Harkakötöny, hát velük ősszel is szikrázó meccset játszottunk, most sincs másképp. A hazai csapat a durva belépőktől sem riad vissza, amit a bíró sajnos hagy. Nem tudunk kibontakozni egyáltalán, a vége sima vereség.
 
                                   Harkakötöny-Soltszentimre 3-0
 
A 16. fordulóban szabadnaposak vagyunk, majd április 06-án Kiskőröst fogadjuk. Partiban vagyunk velük, de sajnos a vendégek jobban összpontosítanak a kapu előtt és megérdemelten elviszik a 3 pontot.
 
                                      Soltszentimre-Kiskőrös FC 2-3
                                           (Gól: Mózer T., Kovács J.)
 
És akkor április 13. örökrangadó!!! Az őszi első Fülöpszálláshoz látogatunk. Ezúttal szerencsére változik a régi felállás….jó pár meccs volt, amikor az első 20 percben bekapott 2-3 gól el is döntötte a javukra a meccset. Ezúttal mi kezdünk jobban!! Nekünk vannak helyzeteink, és a vezetést is sikerül megszereznünk Dodi góljával. 0-1!! A folytatásban sem változik a kép, sőt növeljük az előnyt. Benkó Misi íveli fel a labdát szabadrúgásból az ötös sarkához, amit Mózer Feri lefejel középre, én érek oda először és egy pattanás után bevágom!! 0-2!! Így várjuk (nagyon biztatóan) a szünetet!! A folytatásban kicsit elfáradunk, a hazai csapat is feljön, de szerencsére erejükből már csak szépítésre futja. Sikerült megfognunk kétszer is az idei szezonban remekül vitézkedő Fülöpöt!!!
 
                                        Fülöpszállás-Soltszentimre 1-2
                                               (Gól: Kovács J., Andó I.)
 
19. forduló Jászszentlászló a vendég. A tavalyi meccshez hasonlóan ezúttal is sikerül gólt szereznem, annyi a változás, hogy akkor ez semmit nem ért, most legalább 1 pontot, de a meccsben több volt, a táblázaton való előrehaladásunkhoz nagyon kellett volna a 3 pont.
 
                                     Soltszentimre-Jászszentlászló 1-1
                                                       (Gól: Andó I.)
 
Április 27-én a bajnoki címre is esélyes Vadkert otthonába látogatunk. Botrányos játékvezetés mellett kikapunk 2-0-ra.
 
                                         Vadkert FC-Soltszentimre 2-0
 
21. forduló, Kaskantyú érkezik. Először egy távoli, kellemetlen pattogós lövéssel Luigi szerez vezetést. A folytatásban egy pontrúgás utáni, kapu előtti kavarodásból a labda kikerül a 16-os előterébe, amit Czakó Andris visszazúdít a kapuba, bombagól!! A végén még egy gól oda-vissza, megvan a 3 pont!!
 
                                        Soltszentimre-Kaskantyú 3-1
                                (Gól: Gubacsi Gy., Czakó A., Mózer F.)
 
Május 10, irány a szomszéd, Izsák. Pocsék kezdés, három gól előnyt adunk nekik az első félidőben!! A folytatásban a csapat becsületére váljék, hajt, és előbb Dodi, majd Bozó Zsolti is gólt lő, így a vége még izgalmas is lesz, de a hajrá késői volt.
 
                                  Izsáki Medosz – Soltszentimre 3-2
                                           (Gól: Kovács J., Bozó Zs.)
 
23. forduló. A sereghajtók közé tartozó Kunfehértó ellen tudjuk hozni a kötelezőt, megvan a győzelem.
 
                                      Soltszentimre-Kunfehértó 3-1
                                  (Gól: Bozó Zs., Mózer T., Markó V.)
 
Május 25. Egy nehéznek ígérkező Imrehegyi kiruccanás. Úgy főleg, hogy a meccset 10 emberrel kezdjük, mert Kokó kicsit késve érkezik, és Zsolti nem akar variálni a csapaton. A hazai szélvészgyors csatárokat nehezen tudjuk tartani, és így előbb egy büntetőből, majd egy gyors kontrából kétgólos vezetéshez jut a hazai csapat. Egy szép akcióból Bíró Lala gólja visszahozza a reményt az első félidő végén, 2-1-el fordulunk. A folytatás megint az övék, ismét ők szereznek 2 gólt, 4-1. A vége ismét a miénk. Negyedórával a vége előtt Makó Viki baloldalról laposan bepasszolja a labdát, én tolok rajta egyet, majd sikerül laposan visszalőnöm a hosszú sarokba 4-2. Támadunk, helyzetünk is van, Zsoltinak is van egy remek lökete, ami pár centivel megy fölé, de marad az eredmény. A végén az ellenfél szurkolók is gratulálnak, ők is azt mondják, hogy remek meccs volt.
 
                                      Imrehegy-Soltszentimre 4-2
                                            (Gól: Bíró L., Andó I.)
 
Június 01-én az utolsó előtti Szank ellen jól kijön a lépés és egy gólzáporos gálaelőadással sikerül búcsúzni a hazai közönségtől a szezon végén. A meccs érdekessége, hogy Czakó Andrist Zsolti felviszi csatárba, aki ezt a lehető legjobb módon köszöni meg, hármat rúg!!
 
                                      Soltszentimre-Szank 7-1
                 (Gól: Kovács J. 2, Czakó A. 3, Andó I., Mózer T.)
 
Az utolsó fordulóban Kecel. Már eldőlt, hogy 7. helynél se rosszabb, se jobb nem lehet a végén, így igazán nagy tétje a hazaiaknak van, akik egy győzelemmel még javíthatnak. Ezt az elképzelésüket gyorsan szertefoszlatjuk. A 15 perc környékén már vezetést szerzünk. Dodi 20 méteres bombaerős szabadrúgását a hazai kapus nem tudja fogni, csak kiöklözi előre. A kipattanóra én érek oda először és 10 méterről bevágom, 0-1!! A csapat beindul és az első félidőben még eldönti a meccset, beindul a gólgyártás, Dodi és Tibi is betalál, 0-3-al fordulunk. A folytatásban Zsolti és Bíró Lala is gólt lő, a hazaiak a végén kicsit kozmetikáznak a számukra nem túl hízelgő eredményen, de szép a búcsú!!
 
                                       Kecel Senior-Soltszentimre 2-5
                    (Gól: Andó I., Kovács J., Mózer T., Bozó Zs., Bíró L.)
 
A csapat az őszi 16 mellé tavasszal 19-et gyűjtött, de az ellenfelek is erősítettek, így az őszi 6. helyen nem sikerült javítani, sőt még egy hellyel lentebb csúsztunk. De az „újrakezdés” első szezonjához képest ez mindenképpen óriási javulás volt, helyenként nagyon biztató játékkal és meccsekkel.
 
2002/2003. Megye III. osztály Keleti csoport végeredménye:
 
 
 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Vadkert FC
17
4
3
72-31
55
2.
Imrehegy
17
3
4
83-53
54
3.
Fülöpszállási SE
14
4
6
68-39
46
4.
Kiskőrös FC
14
4
6
56-35
46
5.
Harkakötöny
13
5
6
63-50
44
6.
Kaskantyú
12
5
7
59-41
38
7.
Soltszentimre
10
5
9
51-44
35
8.
Izsáki Medosz
7
7
10
49-54
28
9.
Jászszentlászló
7
6
11
36-38
27
10.
Kecel Senior
7
5
12
55-70
26
11.
Kunfehértó
5
2
17
27-80
17
12.
Szank
3
7
14
39-67
16
13.
Tázlár
-
3
21
19-95
3
A Kaskantyútól 3 büntetőpont levonva!!
 
 
Rúgott gólok: 2,12 gól meccsenként. Kapott gólok: (1,83 gól/meccs)
 
A csapat gólszerzői:
 Házi gólkirály: Kovács József 13 gól
 
 
Andó István 8 gól, Mózer Ferenc 8 gól, Mózer Tibor 7 gól, Czakó András 4 gól, Bozó Zsolt 3 gól, Bíró Lajos 2 gól, Rakonczai István 1 gól, Benkó Bálint 1 gól, Pasztendorf Péter 1 gól, Darabos József 1 gól, Gubacsi Gyula 1 gól, Markó Viktor 1 gól
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.