Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye III. Északi csoport 1992/93 - a feljutás

2010.02.24
1992/1993. Megye III. osztály Északi csoport
 
 
Az új szezon jelentős változásokat hozott a csapaton belül. Legfontosabb az edzői poszton történő változás, amely jelentős játékosmozgással is járt. Ruff Józsi távozott, helyére Supka Sanyi érkezett Csengődről, és vele együtt új játékosok is jöttek. A keret az edzőmeccsek végére teljesen átalakult, vegyük sorba a változásokat. Távozott Ruff Józsi, Borsos Zoli, Bozó Zsolt, Barna Imre, Bognár Gyula. Végre lett egy stabil kapusunk, a már tavaly bemutatkozott Németh Jani (Möti) Akasztóról. Itt már jól kezdtünk, a régi foci alapigazság, a csapatépítés legfontosabb pontját a „Végy egy jó kapust” teljesítettük. A legfontosabb érkezők: Faragó Zoli Csengődről, valamint Mózer Feri, aki hazatért Szentimrére. És miért legfontosabbak? Mert a tavaly emlegetett hiányposztra így megszületett a megoldás. Az érkezésükkel összeállt a Faragó-Mózer csatárduó, a gólgyártó gépezet, akiktől jobban csak a másik „rettegett” csatárpáros, a szabadszállási Illés-Galambfalvi duó ontotta a gólokat. Persze, ehhez kellett a CSAPAT is. Érkezett még Bránya Pál, Török Zoltán, a helybeli fiatal utánpótlásból Andó Csaba, Sallay Gyuri, Kupsza József, majd a szezon felénél, szintén egy fontos „láncszem”, a rutinos Juhász Jani.
Az őszi szezon kezdésére kialakul a keret: Németh J., Andó I., Urbán L., Mózer Cs., Antal J., Nagy K., Pásztor Zs., Bránya P., Bránya .,Andó Cs., Turú P., Mózer F., Faragó Z., Török Z., Pap S., Sallay Gy., Kasza T., Kupsza J., Zsíros Gy., valamint Supka Sándor játékos-edző.

A felkészülés első edzőmeccsét augusztus 09-én hazai pályán vívjuk: Soltszentimre-Akasztó II. 2-3 (Gól: Józsa L. (11-es), Faragó Z.). 2 nap múlva a későbbi nagy vetélytárs lever bennünket hazai pályán: Soltszentimre-Szabadszállás 1-4 (Gól: Faragó Z.) A zsúfolt hét zárásaként megyünk Akasztóra, a visszavágóra. Nincs itt Möti, így én védek. Itt már helyenként egész jó játékkal: Akasztó II.- Soltszentimre 3-3. (Gól: Mózer F. (11-es), Faragó Z. 2) Faragó Zoli gólérzékenysége az edzőmeccsek alatt, már mindenképpen pozitív jel volt a szezon előtt. Sanyinál én megjártam a középpályát és a védelmet is, de főleg a védekezésben számított rám. A következő hétvégén zárnánk az edzőmeccseket, de Izsák II. nem jön el, így edzés lesz belőle. Mindenki nagy várakozással tekint a bajnoki rajt elé!!!

1992. augusztus 30. A változatosság kedvéért ismét Akasztó II., de ezúttal már élesben. A meccs remekül kezdődik, Turú Peti „nosztalgiázik”, és akár csak Bozó Zsolti Peszéren, ő is betekeri a szögletet a kapuba, 0-1!!! A félidőben egy ütközés után megsérülök, a szünetben cserét kérek Sanyitól. A folytatásban bejön a titkon remélt esemény: Faragó Zolit nem tudják tartani, még kettőt vág, így a vége remek bemutatkozás idegenben:

 

                         Akasztó II.-Soltszentimre 0-3

                           (Gól: Turú P., Faragó Z. 2) 

 

A hazai bemutatkozáson Dunavecse meglep bennünket, és vezetést szerez, az első félidőben 0-1. Ezt Mózer Feri 11-esből kiegyenlíti, majd beindul a verkli a 2. félidőben. Itt van szerencsére Kasza Tomi is, és így a Kasza, Mózer, Faragó trió megoldhatatlan feladat elé állítja a vecsei védelmet. Marek már a vezetést szerzi meg, majd Kasza Tomi egy oldalról érkező beadást közelről a bal felső sarokba fejel, 3-1!! Mózer Feri pedig bebiztosítja a magabiztos győzelmet. A vezetőség elégedett lehet a kezdéssel, két meccs, 2 győzelem, no és 7-1 a gólarány!!! A tavaly emlegetett gólhiány remélhetőleg a múlté!

 

                        Soltszentimre-Dunavecse 4-1

          (Gól: Mózer F. (11-es), Antal J., Kasza T., Mózer F.) 

 

Hazai pályán folytatjuk, és úgy néz ki folytatódik a széria. Itt mutatkoztam be az új posztomon, jobbhátvéd voltam, mivel Pásztor Zsolti sérült. A csatárpáros mindkét tagja ezúttal betalál, mindkétszer oldalról érkező lapos beadást lőnek laposan, belsővel a kapuba. A 2. félidőben Mózer Feri kapufára lövi a büntetőt, a visszapattanó labdát beveri, de a bíró les miatt nem adja meg. A védelem ismét nem hibázik.

 

                            Soltszentimre-Apostag 2-0

                              (Gól: Mózer B., Faragó Z.) 

 

Szeptember 19-én egy szabadszállási kirándulás, az újonnan indult Vállalkozók SE ellen. Ők teljesen ismeretlenek, az addigi eredményeik elég szerények, de sokszor ugyebár ezek a meccsek a legnehezebbek. Ez aznap nem volt igaz, ebből „edzőmeccs” lett a végére. A Kasza, Mózer, Faragó trió ezúttal is nagyot alkotott, a végén nem veszhettek össze, hisz mindannyian dupláztak. Rajtuk kívül Bránya Pali talált be. Akár 2 számjegyű is lehetett volna a vége.

 

                      Vállalkozók SE –Soltszentimre 0-7

                        (Kasza T., Faragó Z., Mózer F.,

                  Kasza T., Bránya P., Faragó Z., Mózer F.) 

 

Ez ismét javított az addig is fergeteges statisztikánkon: 4 meccs, 4 győzelem 16-1!!!! Hátul „betonfal”, középen szorgos hangyák, elöl pedig a gólgyár!!! Következett a szezon egyik legnehezebb meccse, Kaskantyúi vendégjáték. A mérkőzést Faragó Zoli góljával behúztuk!

 

                           Kaskantyú-Soltszentimre 0-1

                                   (Gól: Faragó Z.) 

 

Október 03. Ismét idegenben, ezúttal a tavalyi mumus, Tass ellen. Odafelé fergeteges a hangulat a buszon, Nagy Lali (Kopasz) és Szabó Szabi végig énekel, illetve inkább vonyít. A hazai szurkolók meglehetősen magabiztosak, a tavalyi 2 győzelmük után (1-0, 4-0) úgy gondolták ez is sima meccs lesz. Hát az lett!!! Csak nem ahogy ők gondolták!! Elég gyorsan le lett hervasztva a mosoly az arcukról, és onnantól lapítottak, a szentimrei tábor volt a hangosabb. És joggal: Marek 11-es gólja után és Bránya Pali gólja után 2-0-s vezetéssel fordulunk. A szünetben lejövök, ismét fáj a sérült bokám, helyettem Csaba öcsém áll be. A folytatásban ők is gólt szereznek, illetve találnak: Csaba öcsém lábáról a labda szerencsétlenül a saját kapunkba köt ki, ami után „kicsit meleg lett a pite”. Utána szerencsére ismét mi jövünk, Feri és Tomi gólja megnyugtatja a kedélyeket. Újabb gyönyörű siker idegenben!!

 

                              Tass-Soltszentimre 1-4

       (Gól: Antal J. (11-es), Bránya P., Mózer F., Kasza T.) 

 

Újra hazai közönség előtt, ezúttal kicsit csikorog a gépezet, a félidőben 0-1 Peszérnek. De azért a végén a győzelmi széria a szokásos góllövőkkel folytatódik.

 

                            Soltszentimre-Kunpeszér 2-1

                                (Gól: Mózer F., Faragó Z.) 

 

 

És ekkor következett a meccs, amitől azért mindenki kicsit tartott. Az addigi mumus, Fülöpszállás, idegenben ráadásul. Ez mondjuk, nem volt érzékelhető, mert legalább annyi szentimrei szurkoló volt, mint hazai. Csak hát az előző év bajnoki és edzőmeccsei, az előjelek nekik kedveztek, mi a csapat idei remek formájában bíztunk, és reméltük megtörik a jég. Én ismét hátul, ezúttal emberfogóban, Milkovics Gyurival kellett végig mennem. Hát nem keveset szaladt a tornatanár úr, kocogtunk pár kilométert. Nagy küzdelmet hozott a meccs, mindkét védelem stabilan állta a helyét, egy momentum döntött végül. A középpályán labdát szereztünk, Kasza Tomi remek labdát kapott és ezzel elvágtatva azt beverte 0-1!!! Az előnyt sikerült megtartanunk, Faragó Zoli még bebiztosíthatta volna a 2 pontot, de kapufát lő. Utólag már azt mondhatjuk, nem baj, belefért, végre:

 

                         Fülöpszállás-Soltszentimre 0-1

                                      (Gól: Kasza T.) 

 

Október 25. hazai pályán Miklós az ellenfél. Ezen a meccsen mutatkozik be középpályán Juhász Jani, a rutinos öreg róka. Ennél tökéletesebb bemutatkozás nem is kell! Az első gólt Janika szerzi, a 16-osról (!!!) kapura fejeli a labdát, úgy, hogy lefejeli a labdát a földre, és a miklósi kapus teljes nyugalommal nézi, ahogy a labda a kapu jobb oldalába pattan. (1-0). Majd a folytatásban Faragó Zoli betalál (2-0), Marek egy szögletből fejel élesen közelről a sarokba (3-0), és végül Mózer Feri zárja a sort (4-0)

 

                        Soltszentimre-Kunszentmiklós II. 4-0

                 (Gól: Juhász J., Faragó Z., Antal J., Mózer F.) 

 

 A csapat rendkívül magabiztos, ekkorra már tisztán látszik a tabellából, hogy Szabadszállás és Soltszentimre magasan kiemelkedik ősszel. A 2 csapat fej-fej mellett a táblázaton, ők is hozzák a győzelmeket, a Galambfalvi-Illés csatársor szintén ontja a gólokat

 

 

A 10. fordulóban Dunatetétlenre látogatunk. A meccset saját magunknak tesszük nehézzé, rengeteg helyzet kimarad, az eredmény nem tükrözi a 2 csapat közötti különbséget. A lényeg, hogy a végén megvan az újabb 2 pont!! Érdekesség: az egyik gólt Mózer Feri Maradona módon szerzi, kézfejét a fejéhez szorítva tenyérrel besodorja a labdát a kapuba!

 

                              Harta II.-Soltszentimre 2-3

                       (Gól: Mózer F., Faragó Z., Mózer F.) 

 

November 08. Imre napi búcsú Szentimrén és hazai derbi Szalkszentmárton ellen. A meccsen ismét azt a verziót hozzuk, hogy egy gyöngébb kezdés után, a második félidőben beindul a csapat. Mózer Feri ismét a gólvágó cipőben van, és persze Zoli és Tamás se akar lemaradni! Így azért a szépszámú közönség is elégedett a végén.

 

                     Soltszentimre-Szalkszentmárton 4-1

               (Gól: Mózer F., Faragó Z., Mózer F., Kasza T.) 

 

Az utolsó őszi forduló, megyünk Szabadra, és a táblázat élén jelenleg együtt: Szabadszállás és Soltszentimre. De, mint a klasszikus Hegylakó című filmben elhangzik, „Csak egy maradhat!”, legalábbis az első helyen. Ez a meccs dönt, rangadó a javából!! A csapat sajnos nem bírja a nyomást. Faragó Zolit az első szabadi gól után reklamálásért kiállítja a bíró, de még ezek után is lenne esélyünk, de ez nem a mi napunk. Mózer Feri és Kasza Tomi is kihagy egy-egy büntetőt és ez már így együtt sok!!

 

                   Honvéd Radnóti SE-Soltszentimre 3-0 

 
A Megye III. Északi csoport 1992-93-as őszi szezon végén:

 
 
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
2.
Soltszentimre
11
-
1
35-9
22

 
Összegzésképpen a csapat egy fantasztikus őszt produkált, végig versenyben volt az első helyért, amely csak az utolsó meccsen dőlt el. Ott pedig, szintén a régi igazság, ha nincs a kiállítás, ha berúgjuk a büntetőket, de hát HA nincs a fociban sem. Azért az elmondható, hogy a statisztikát megnézve, a csapat az „újkori” -1991-től számított- szentimrei focitörténet legjobb eredményét produkálta. Ugyanis ősszel ha a kapott gólok átlagát nézzük, az bizony nem rossz: 0,75 meccsenként. A rúgott gólok 2,91 meccsenként, azt hiszem ez is magáért beszél.

Tavasszal a távozók (Pásztor Zs., Urbán L. Bránya P., Bránya) pótlására néhány új játékost is próbált Sanyi az edzőmeccsek során: Lőrincz Zoltán, Mudrucz Gellért, Szamek Sándor, Nagy Rudolf. Közülük Sanyi és Rudi maradt meg később stabil tagnak. Főleg Rudit szerette a közönség, a csupaszív, végig robotoló, ellentmondást nem tűrő játéka miatt. A szezon folyamán még csatlakozott a légiós Kövesdi Jani.

 

Február közepén kezdődött a felkészülés, ismét edzőmeccsek sorával, melyek elég vegyesen sikerültek. A magasabb osztályú Tabdi ellen sokáig jól tartja magát a csapat, de a vége: Soltszentimre-Tabdi 0-3. A következő hétvégén egy pofon, Soltszentimre-Akasztó II. 1-5 (Gól: Faragó Z.) Majd jön Szalkszentmárton egy oda-visszavágó (néha majdnem inkább vízilabda) meccsen. Itthon áll a víz a pályán, ehhez képest gólgazdag mérkőzésen Soltszentimre-Szalkszentmárton 4-4 (Gól: Mudrucz G., Mózer F., Faragó Z., Lőrincz Z.) A visszavágón Szalkon szintén sárdagasztás van, és a vége megint egál. Szalkszentmárton-Soltszentimre 1-1 (Gól: Mózer F.) Március közepén Páhira megyünk a pályára edzőmeccset játszani Kaskantyúval. Itt megvillannak a gólvágóink ismét. Kaskantyú-Soltszentimre 0-4 (Gól: Faragó Z. 2, Mózer F. 2)
Március 17-én Magyar Kupa meccs. Az osztálykülönbség dönt, ráadásul sulis elfoglaltsága miatt Faragó Zoli sincs. Soltszentimre-Akasztó 0-3. A tavaszi szezon sorsolásán megváltoztatták a sorrendet, így előrehozták a –valószínűleg a bajnoki címről döntő- rangadót az első fordulóra.
Megpróbáltunk a csapaton erősíteni, a meccsen játszott ismét Csontos Csabi, valamint a csak ezen a meccsen pályára lépő Sáfár. 

Rekord nézőszám mellett került sor az óriási érdeklődéssel várt mérkőzésre. Sajnos a csapat nem bírta el a terhet és bár mi támadtunk, a kontrákból a gyors szabadi csatárok ismét megtréfáltak bennünket. Mózer Feri gólja után még élt a remény (1-2), de egy szabadi lövés megtréfálja Mötit, és onnan már nincs felállás.

 

                   Soltszentimre- Honvéd Radnóti SE 1-3

                                    (Gól: Mózer F.) 

 

Március 27-én, a folytatásban ismét hazai pálya, ezúttal Akasztó II. A csapatot úgy látszik megfogta kicsit a múlt heti vereség, abszolút nem megy a játék. Undorító időjárás, havas esőt csapkod a szél. Akasztó vezet az első félidőben. Az ezen a tavaszon menetrendszerű esős meccsen a folytatásban Faragó Zoli lapos lövése elmegy a kapus mellett, de lelassul a labda a vízben. És bár úgy tűnik, még így is bemenne, de Zoli utánaszalad és bebikázza (1-1). A folytatásban támadunk, de a győzelmet nem sikerül kicsikarni. Sikerül ismét egy büntetőt kihagyni, ezúttal Nagy Rudi találja el rosszul a labdát, így a bogyó alig vánszorog el a kapuig! A legutolsó 3 bajnokin 2 vereség, 1 döntetlen és 2-7-es gólarány!! Megtorpanni látszik a gépezet! Szerencsére ezen a napon a Radnóti is ikszel Kaskantyún, így nem ugranak meg tőlünk nagyon.

 

                          Soltszentimre-Akasztó II 1-1

                                     (Gól: Faragó Z.)  

 

Az első idegenbeli meccs tavasszal Dunavecse. Nem jönnek bírók, így szükség-játékvezetővel lett levezetve a meccs. (Bujdosó Pista bácsi volt az egyik partjelző). Bíztunk benne, hátha idegenben indul el végre ismét a szekér. Tavaly ősszel sima volt ellenük a derbi (4-1), idegenben ezúttal nagyon nehéz a meccs. Nagy Rudi megszerezte az első bajnoki gólját szentimrei színekben, de sokáig úgy néz ki, meg kell elégednünk az 1 ponttal. A meccs vége előtt nem sokkal még 1-1. Ekkor jön a másik új szerzemény, Szamek Sanyi, aki az ellenfél térfelén vezetgetve a labdát, váratlanul kb. 25 méterről lövésre szánja el magát. A labda óriási erővel vágódik a felső sarokba (1-2)!!! Őrjöngés, mindenki érzi, valami megtört!! Hazafelé a buszon ismét a régi fantasztikus hangulat, mintha a szurkolók is megérezték volna, hogy ez a mai meccs valamit elindított.

 

                            Dunavecse-Soltszentimre 1-2

                                (Gól: Nagy R., Szamek S.) 

 

 Következik Apostag idegenben. És úgy néz ki, az előző hétvégén valami tényleg elkezdődött. Ezen a meccsen már az őszi Soltszentimre játszik, szellemesen, gólveszélyesen. Az ellenfélnek pillanatai sincsenek. A meccs vége felé már Sanyi nyugodtan játszatja a fiatal utánpótlást (Andó Csaba, Kupsza Józsi, Pap Sanyi), az eredmény egyértelmű. Még az is belefér, hogy Kasza Tomi csereként beállva, kb. 4 perc játék után kiállíttatja magát, valamint Juhász Jani kihagy egy büntetőt. Faragó Zoli ismét villog.

 

                              Apostag-Soltszentimre 0-4

            (Gól: Faragó Z., Faragó Z., Mózer F., Faragó Z.) 

 

 

 

   

     

Az 5. fordulóban a Vállalkozók SC látogat hozzánk. A tavalyi nagy gólarányú győzelem után mindenki gólfesztivált vár. Az ellenfél  lebecsülése átragad a játékra is, kissé félvállról vesszük a meccset. A sereghajtó ellen a gólözön elmarad, de azért így sem kétséges melyik a sokkal jobb csapat. Érdekesség: az ellenfél kapusa, az egy évvel később már szentimrei ifi játékos, Puskás Józsi. Valamint a játékvezető tévesen, azt írja a jegyzőkönyvbe, hogy 4-0, és ez is kerül be az újságba, a +1 gól pedig benne marad a záró tabellában is. 

 

                          Soltszentimre-Vállalkozók SC 3-0

 

                               (Gól: Faragó Z., Mózer F. 2) 

 

Egy újabb nehéznek ígérkező meccs: Kaskantyú. Ellenük tavaly is nagyon nehéz meccset játszottunk, és velük a Radnóti se bírt, csak döntetlen lett Kaskantyún. Hát mi is megizzadunk ismét. Csaba öcsém először kezdőként, jól játszik. Faragó Zoli nevét átkozhatja az ellenfél, ismét ő dönt! Hosszan vezeti a labdát a 16-os vonalával párhuzamosan, majd nagy erővel, laposan a bal alsó sarokba lő!! A végén még csereként beállva középpályára,, nekem is van egy nagy helyzetem, de fölélövöm. Hát, vártuk nagyon a meccs végét!!

 

                            Soltszentimre-Kaskantyú 1-0

                                        (Gól: Faragó Z.) 

 

Május elseje, majális hangulat, rengeteg néző a pályán. És a csapat ezúttal szépen meghálálja. Az első szezon rossz emlékű Tass elleni meccsei után ősszel már odafricskáztunk nekik, ezúttal pedig „kivégezzük” őket!! A száguldó csatársort csak szabálytalanul tudják megállítani, 2 büntető, 2 gól az elején: Marek illetve Mózer Feri értékesítik a tiziket. Faragó Zoli mesterhármast vág, majd ismét Feri és Marek következik. A nagyarányú vezetés tudatában Sanyi kapust cserél, ezen a meccsen véd először bajnokin Sallay Gyuri. Tass ekkor picit szépít az eredményen, de mindegy, ez kiütés így is a javából!!

 

                              Soltszentimre-Tass 7-2

 (Gól: Antal J., Mózer F., Faragó Z. (3), Mózer F., Antal J.) 

 

A 8. fordulóban peszéri kiruccanás. A tavalyi szoros meccs (2-1) után ezúttal Kunpeszér egy lendületben lévő lokomotívval találja szemben magát. Legalábbis azt hiszem így érezhettek a pályán lévő játékosaik a meccs alatt. Valósággal átgázoltunk a tehetetlen ellenfélen, esélyük sem volt. A csatárok ontják a gólokat, van köztük néhány szépségdíjas találat is: ezek közül is kiemelkedik Mózer Ferinek az I. félidőben lőtt, ollózásos gólja. A végére már csak az a kérdés, kétszámjegyű lesz-e a végeredmény?! Sanyi elkezd cserélgetni, kapust is cserélünk ismét, mindenki játéklehetőséget kap, talán ez menti meg Peszért a dupla számjegytől. A becsületgólt 11-esből lövik, ekkor már Sallay Gyurinak a hálójába.

 

                            Kunpeszér-Soltszentimre 1-9

                    (Gól: Nagy R., Faragó Z., Mózer F., Nagy R.

            Mózer F., Mózer F., Faragó Z., Faragó Z., Antal J.) 

 

Május 15.-én Fülöpöt fogadjuk, reméljük a csapat fantasztikus lendülete tovább tart. Most már fordulók óta középpályán játszom, inkább védekező szerepben. Egy kapu előtti kavarodás után a labdát nagyon rosszul találom el, ami így lesz jó Ferinek, ő bevágja (1-0)!!, A fülöpiek Bajusznács Jani révén szépítenek az első félidőben, így még nyílt marad a meccs, döntetlennel vonulunk a szünetre. A 70. perc után, egy alapvonalról visszafejelt labdát az érkező Faragó Zoli erőből a kapu bal oldalába fejeli (2-1)!!! A folytatásban Juhász Janika jobbról, egy jól eltalált távoli lapos lövéssel kilövi a jobb alsó sarkot, és lehűti a fülöpi reményeket (3-1)!!!. Idén visszavágtunk oda-vissza a tavalyi vereségekért!

 

                             Soltszentimre-Fülöpszállás 3-1

                         (Gól: Mózer F., Faragó Z., Juhász J.)  

 

A 10. fordulóban megyünk Kunszentmiklósra. Itt van teljes létszámban az egész szabadszállási bagázs is! A szóbeszéd szerint még fel is dobtak valamit a Miklósnak, ha "megfog" minket. Nem a számításaik szerint kezdődik a meccs! A kezdés pillanatában Faragó Zoli középen elkezd felfelé sprintelni a hazai kapu felé. Hangosan bíztatja passzolásra a középkezdést elvégző Andó Csabát. Csaba pattogós átadást küld Zoli felé, aki a 16-os környékéig kifutó kapus felett gyönyörűen a hálóba emel. Csodálatos gól a 12. másodpercben (0-1)!!! A 2. gólt Juhász Jani szerzi, 10 méterről a kapu jobb oldalába emel. A végére még egy gólváltás oda-vissza, sikerül ismét – bár egy nehéz meccsen-idegenben legyőzni Miklóst!! Zoli ismét elemében van!!

 

                        Kunszentmiklós II-Soltszentimre 1-3

                        (Gól: Faragó Z., Juhász J., Faragó Z.,) 

  

 

 

  

A következő meccsen Dunatetétlen ellen visszatérek a kezdetekhez. Nagyon kevés néző volt, mert a meccsel egy időben óvodás évzáró ünnepély volt a Nagyteremben. Möti sérült, és Sanyi úgy dönt, ezen a könnyebbnek ígérkező meccsen ne erőltesse, én leszek a kapus. Az előjelek bejönnek szerencsére, nem sok dolgom van, Zolival nem bírnak ismét, szórja a gólokat. 2 gólt kapok, az egyiket büntetőből, de sokat ez nem számít ma.

 

                              Soltszentimre-Harta II. 6-2

                          (Gól: Faragó Z., Nagy R., Faragó Z.,

                              Faragó Z., Faragó Z., Nagy R.) 

 

Ekkora már, az utolsó meccs eredményétől függetlenül kialakul a végeredmény. Ugyanis a Szabadszállásnak a végén már belefér a vereség is, így övék az arany és ők lépnek fel egy osztályt. Viszont a feljutási esélyek, még nekünk is megmaradtak!!! Az izsáki Sárfehér SE megye II.-es csapata nem tudja vállalni a következő évben a II. osztályt. Ekkor jön az ötlet, hogy velük indulási jogot cserélve, még nyitva áll a kapu a magasabb osztályhoz!! Ehhez az kell, hogy a Sárfehér SE ne essen ki, mert sajnos veszélyeztetve vannak erősen. Az utolsó fordulókban dől el minden.

 

Mi a búcsúmeccset Szalkon játsszuk június 05.-én. Az első gólnál egy jobbról érkező beadást elvétek, mert nem találom el a labdát. Szerencsére tőlem balra érkezik Faragó Zoli, aki egyből a kapuba továbbít. (1-0) A folytatásban a meccs végeredménye miatt nincs sok izgalom. Azért vannak másféle „izgalmak”, 2 sztori: 1. A pálya közepén kegyetlenül tökön találja a labda Juhász Janikát. Ezt látva a másik oldalon szurkoló felesége átkiabál a pályán:"Bemenjek, megmasszírozzam"? 2. Andó Csaba a felezővonalon véletlenül a térdével alhason rúgja az egyik szalki gyereket. A játékos sokáig fetreng, a bíró odaérve, együttérzését fejezi ki, és további fekvésre bíztatja a srácot, mondván: ne siessen a felkeléssel. Összeségében a búcsú szépen sikerül, Faragó Zoli mesterhármasával 3-1-re nyerünk, feltéve a pontot az egész szezonbeli jó teljesítményre.

 

                      Szalkszentmárton-Soltszentimre 1-3

                                    (Gól: Faragó Z. 3)  

 

 

 

 

 

 

 

A Megye III. Északi csoport 1992-93-as szezon végeredménye:
 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Honvéd Radnóti SE
22
2
0
82-14
46
2.
Soltszentimre
21
1
2
79-22
43
3.
Dunavecse
14
3
7
52-30
31
4.
Kaskantyú
10
7
7
54-36
27
5.
Akasztó II.
8
8
8
49-42
24
6.
Szalkszentmárton
8
7
9
44-39
23
7.
Kunszentmiklós II.
8
6
10
41-43
22
8.
Tass
8
4
12
36-57
20
9.
Apostag
7
5
12
39-46
19
10.
Fülöpszállás
6
7
11
35-47
19
11.
Kunpeszér
6
6
12
49-56
18
12.
Harta II.
5
4
15
28-57
14
13.
Vállalkozók
2
2
20
27-126
6

 
 

A csapat gólszerzői: Házi gólkirály: Faragó Zoltán 32 gól!!!

 

Mózer Béla Ferenc 22 gól, Antal János 6 gól, Kasza Tamás 6 gól, Nagy Rudolf 5 gól, Juhász János 3 gól, Bránya Pál 2 gól, Turú Péter 1 gól, Szamek Sándor 1 gól.

 

 

A csapat gólátlagai- Rúgott gól:  3,29 meccsenként (VALAMI ELKÉPESZTŐ!!!!);    Kapott gól:  0,91 meccsenként (le a kalappal szintén)
 
És hát akkor a feljutás pontos körülményei, Barnabás emlékeivel:
Tehát az indulási jog felcseréléséhez,a Sárfehérnek bent kellett maradnia. Hiszen csak olyan csapattal lehet cserélni, amely tagja a megyei II. mezőnyének. De ezt hogy lehetne megoldani? Hát segítsen be a Szentimre játékosokkal! Így kerül át Izsákra az utolsó két hazai meccsükre Faragó Zoli és Andó Csaba fekete igazolással. (Pontosabban tudtommal Csaba csak az első meccsen játszott). A mérkőzések jegyzőkönyvei nagyon "unalmasan" alakulnak:
Sárfehér SE-Kecel 2-0 (Gól: Faragó Z. 2);
Sárfehér SE-Kiskunfélegyházi Honvéd 3-3 (Gól: Faragó Z. 3)
 

De végül, így a szentimrei segítségnek köszönhetően megvannak a szükséges pontok,a Sárfehér bentmarad, jöhet a helycsere!

 

              Soltszentimre ismét a Megye II. osztályban!!!!

 

                    A feljutást kiharcoló csapat

Álló sor: Supka S.,Andó Cs.,Antal J.,Szamek S.,Andó I.,Mózer Cs., Faragó Z., Turú László szakosztályvezető

Guggoló sor: Sallay Gy., Kupsza J., Pap S., Juhász J., Török Z., Kövesdi J., Mózer F., Németh János

 

Kép

 Kép

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Éljen!

(Barnabás, 2010.03.09 22:49)

Feljutottunk! 1980 után Soltszentimre csapata ismét a megyei II.osztályban!