Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye III. Keleti csoport 2004/2005 - érmes remények

2012.11.01

 

2004/2005. Megye III. osztály Keleti csoport

 

 

A tavalyi jó szezon után sikerült egyben tartani a csapatot és talán még erősödött is, hisz érkezett Fülöpszállásról Kovács Zsolti (Pulyka) és egy „hazai” fiatal Cseh Szakál András és Helenkár István. A csapattal szembeni elvárás és a kitűzött cél egyértelmű volt,meg kell próbálni érmet szerezni!!!

 

Ezt a célt az alábbi játékoskeret próbálta megvalósítani: Bozó Zsolt (játékos-edző), Sallay György, Janosics Zoltán, Czakó András, Kovács Imre, Pasztendorf Péter, Pasztendorf Gábor, Kovács József, Geiger Csaba, Geiger Ferenc, Palla József, Benkó Bálint, Bíró Lajos, Mózer Tibor, Andó István, Kovács Zsolt, Cseh Szakál András, Helenkár István.

 

 

Az első edzőmeccset július 25-én játszotta a csapat a szabadszállási ifi ellen. A bemutatkozás jól sikerül, a fiatalokat meggyőzően veri a csapat. Szabadszállás ifi-Soltszentimre 3-9 (Gól: Kovács J. 3, Kovács Zs. 2, Geiger Cs. 2, Palla J., Csehszakál A.). A következő hétvégén Ballószög csapatát fogadtuk, gólgazdag meccsen döntetlen a vége. Soltszentimre-Ballószög 4-4 (Gól: Kovács Zs., Geiger F., Mózer T., Kovács J.). Az utolsó edzőmeccs a nyitóforduló előtt finoman szólva nem jól sikerül. Egy tartalékos csapattal megyünk Szabadra, ahol a felnőtt csapat alaposan visszavág az „ifiverésünkért”. Szabadszállás-Soltszentimre 10-1.(Gól: Kovács Zs.) Az utóbbi években nem kapott ki ennyire a csapat. 

 

 Az első fordulóban Kaskantyúra látogatunk, ahol minden csapatnak nagyon meg kell küzdeni az esetleges pontokért. Nekünk nagy küzdelemben 1 pontot sikerül elhozni.  

Kaskantyú-Soltszentimre 1-1

(Gól: Geiger Cs.) 

 

Augusztus 22-én a tavaly sok borsot az orrunk alá törő Kecelt fogadjuk. Ezúttal nem kérdéses ki a jobb, Geiger Csabi folytatja a tavalyi jó formáját és mesterhármast rúg.

 

Soltszentimre-Kecel Senior 5-2

(Gól: Geiger Cs. 3, Bíró L., Benkó B.) 

 

Hét közben, a sorsolás szeszélye folytán Magyar kupa meccsen a szomszédvárhoz, Fülöpre látogatunk!! A csapat kicsit az „öltözőben” marad, meg Zsolti lehetőséget akar adni a kevesebbet játszó játékosoknak is,de ez az első félidőben nem jól sikerül,hisz az esős meccsen mi is hidegzuhanyt kapunk, az első félidőben 3-0 Fülöpnek!!!! Néhány jó csere, és a fejekben rendbetétel olyan jól sikerül hogy egy huszáros második félidővel ötöt rúgunk,míg Fülöp egyet se, így minden jó ha jó a vége!!

 

MAGYAR KUPA - Fülöpszállás-Soltszentimre 3-5

(Gól: Geiger Cs. 2, Bíró L., Kovács J., Kovács Zs.)

 

A lendületet a csapat tovább tudja vinni a bajnokira is és Pulyka góljával elhozzuk a 3 pontot Félegyházáról!!!!

 

Kiskunfélegyházi Vasutas-Soltszentimre 0-1

(Gól: Kovács Zs.)

 

Szeptember 05-én az előző szezonhoz képest jelentősen megerősödött, az idén érmes álmokat dédelgető Kunfehértót fogadjuk. Nem sikerül sajnos a 3 pontot megszerezni, és mint kiderül egy nagyon rossz hazai széria kezdete ez a meccs.

 

Soltszentimre-Kunfehértó 1-1

(Gól: Geiger Cs.) 

 

5. forduló, ismét hazai meccs, ezúttal Vadkert érkezik. Ők tavaly ősszel erősen kezdtek, őszi elsők voltak, utána egy pocsék tavasszal visszaestek az 5. helyre. Idén megint úgy tűnik elől szeretnének végezni. Ehhez mi is 3 ponttal támogatjuk őket, nem tudunk mit kezdeni velük….

 

Soltszentimre-Vadkert FC 0-2

 

A sorsolás szeszélye folytán újra hazai meccs, de ismét egy nehéz ellenfél, Öregcsertő. 2 gólos vezetést szerez az ellenfél és mi már csak rohanunk az ellenfél után…sajnos ismét vereség, a 3 hazai meccsből a megszerezhető 9 pont helyett csak 1 lett…..ez mint kiderült, jelentősen meghatározta a későbbi őszi helyezést.

 

Soltszentimre-Öregcsertő 2-3

(Gól: Kovács J., Czakó A.)

  

Szeptember 26-án Szankon van lehetőség a javításra. Ez sikerül is, hiszen a csapat megrázza magát és kinyitja a „gólzsákot”,megszórja  a hazaiakat. Főleg Benkó Bálint (Bötye) villog, hármat rúg, de mindenki kiveszi a részét a sikerből.

 

Szank-Soltszentimre 1-7

(Gól: Benkó B. 3, Mózer T. 2, Bíró L., Kovács J.)

 

Hétközben újabb Magyar Kupa meccs, a másodosztályú Tabdi az ellenfél. A hétközi meccs miatt tartalékos felállásban kezdő csapat küzd,de a papírforma érvényesül.

 

MAGYAR KUPA Soltszentimre-Tabdi 0-3 

 

A 8. fordulóban a sereghajtó Rém csapatát fogadjuk. Csabi ismét a góllövő cipőjét húzza fel, hármat rúg megint, csak a gólarány kérdéses a meccsen.

 

Soltszentimre-Rém 5-1

(Gól: Geiger Cs. 3, Kovács J., Helenkár I.)

 

Október 10-én ismét szomszédvári rangadó,most Fülöpön. A meccs mint minden alkalommal a 2 csapat történetében háromesélyes. A vége ezúttal egy igazságos döntetlen.

 

Fülöpszállás-Soltszentimre 1-1

(Gól: Bíró L.)

 

A következő hétvégén ismét a „szomszédba”, ezúttal Csengődre utazik a csapat. Ezúttal nem kérdéses ki a jobb, az ebben az évben eléggé gyengélkedő hazaiak nem okoznak problémát!

 

Csengőd-Soltszentimre 2-4

(Gól: Czakó A., Geiger Cs., Kovács J., Mózer T.)

 

A 11. fordulóban a sereghajtó, az előző évekhez képest alaposan meggyöngült Imrehegy érkezik. Geiger Csabi alaposan megrázza magát, ötöt rúg!!!! De ezzel még nincs vége,mert Lala, Andris és Dodi is gólt lő, ők is kettőt, a vége 10 gól…a szurkolók nem panaszkodhattak!! Főleg ha azt nézzük hogy

 

Soltszentimre-Imrehegy 8-2

(Gól: Geiger Cs. 5, Bíró L., Czakó A., Kovács J.)

 

 Október 30-án egy nehéz kiruccanás, amelyen majdnem a „pofonzsák” is kinyílik….azt hiszem a csoport egyik leggusztustalanabb fociját játszó csapat, no meg persze a hozzájuk tartozó „kúttúrált” közönség….ez Harkakötöny…..a meccs elejétől fogva favágó módon fociznak, ütnek-vágnak…csak sajnos ehhez a bíró is partner,mert nem szórja meg őket rögtön a meccs elején lapokkal. A játékot (és majdnem néhány játékosunkat is) széttördelik, a meccs szikrázóan kemény. A második félidőben kapnak egy ajándéktizenegyest,amit berúgnak, ezzel végül megnyerik a meccset, a levonuláskor még a szurkolók is majdnem nekünk jönnek….

 

Harkakötöny-Soltszentimre 1-0 

 

A következő fordulóban szabadnaposak vagyunk, utána Tázlári vendégjáték…..ás bűn rossz játékkal kikapunk az „alsóházi” csapattól…..már most tisztán látszik, hogy ez a 3 pont is nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál…

 

Tázlár-Soltszentimre 1-0

 

Az utolsó őszi fordulóban sikerül azért jelentősen javítani a múlt heti pocsék játékon, és behúzni a meccset, ez kellett nagyon ahhoz, hogy tapadjunk az élmezőnyre, bár az első három már így is kissé meglépett.

 

Soltszentimre-Jászszentlászló 3-1

(Gól: Kovács J., Mózer T., Geiger F.)

 

 Így végül a kicsit csalódást keltő 7. helyen vártuk a tavaszt, bár a mezőny nagyon szoros, hisz a 4. helyezettől csak 2 pontra vagyunk. A táblázat eleje eléggé meglepetés, hisz a csoportban újonc Öregcsertő vezet, míg a második a tavalyi csapatához képest jelentősen megerősödött Kunfehértó.

  

2004/2005. Megye III. osztály Keleti csoport őszi eredménye:

1. Öregcsertő 2. Kunfehértó 3. Vadkert FC 4. Kiskunfélegyházi Vasutas 5. Kaskantyú 6. Jászszentlászló 7. Soltszentimre (7 3 4 38-19 24pont) 

Tavasszal, sajnos egy jelentős „vérveszteség” éri a csapatot, Geiger Csabi, az irányítónk, és a gólkirály jelöltünk átigazol Öregcsertőre. Van 3 érkezőnk is, a régi ifi gólkirály, a sajnos nagyon sérülékeny Markó Viktor jelentkezik játékra, egy újabb helyi fiatal, Helenkár Krisztián áll be a sorba, valamint Csengődről érkezik Czerman Péter.

A tavaszi első edzőmeccset február 20-án játssza a csapat Kunszentmiklóson. Egy kiegyensúlyozott, jó iramú meccsen döntetlen a vége. Kunszentmiklós-Soltszentimre 3-3 (Gól: Bíró L.,Palla J.,Geiger F.) Március 13-án Fülöpszállást fogadjuk, és sikerül edzőmeccsen is legyűrni az ősi riválist. Soltszentimre-Fülöpszállás 3-2 (Gól: Kovács J., Bíró L., Helenkár K.) Több edzőmeccset nem sikerül játszani, így március 20-án kezdődhet a tavaszi forduló.

Kecelre utazik a csapat, és hiába lenne nagyon jó rögtön egy győzelemmel kezdeni, az „öregfiúk” nem adjuk magukat, egy gól gazdag meccsen egál a vége.

 

Kecel Senior-Soltszentimre 3-3

(Gól: Markó V., Mózer T., Palla J.)

 

A 17. fordulóban egy kiszenvedett nehéz meccsen, de sikerül megverni Kaskantyút.

 

Soltszentimre-Kaskantyú 1-0

(Gól: Czakó A.)

 

Újabb hazai meccs,egy jó meccsen,remek játékkal sikerül megvernünk a Félegyházi Vasutast.

 

Soltszentimre- Kiskunfélegyházi Vasutas 4-2

(Gól: Kovács J. 2, Bíró L., Czakó A.)

 

Április 09-én az idén nagyon erős Kunfehértóhoz megyünk, igazán esélyünk sincs, ők jobb csapat, ez kiderül a meccsen.

 

Kunfehértó – Soltszentimre 2-0

 

Mint kiderül,ezzel egy „borzalmas” sorozat veszi kezdetét….hozzá kell tenni, a sorsolásunk is nehéz,mert idegenbe utazunk éllovas csapatokhoz,de azért talán néhány ellopott pontban azért reménykedik a csapat…Vadkerten megszorongatjuk őket,de nem sikerül a pontszerzés.

 

Vadkert FC . Soltszentimrte 1-0

 

Április 24-én az éllovas Öregcsertőre látogatunk, akiknél játszik, sőt a csapat gólzsákja itt is Geiger Csabi. Esélyünk sincs a meccsen,csak a gólarány kérdéses, a vége 3.

 

Öregcsertő – Soltszentimre 3-0

 

Május 1-én,hazai pályán bízunk benne,hogy Szank ellen megtörik ez a rossz széria. Sajnos nem így lesz…a csapat már 4. meccse gólt se rúg….így nehéz nyerni….

 

Soltszentimre – Szank 0-2

 

Május 8-án az utolsó Rém csapatához utazunk, na et nagy lehetőség hogy a csapat kicsit magához térjen!! A meccsen játszik ismét Dvéri Krisztián is aki egy sérülés után tért vissza hozzánk. És jól játszik, 2 gólt rúg, de szerencsére ezen a meccsen nem ütközünk nagy ellenállásba, igazából csak a gólarány kérdéses.

 

Rém – Soltszentimre 1-6

(Gól: Geiger F.,Kovács Zs.,Czakó A.,Dvéri K. 2,Markó V.)

 

És 2005. május 12-én egy nagy nap…számomra. Mivel írtam minden egyes meccsemet, így nem volt nehéz kiszámolnom, hogy ezen a napon játszom Soltszentimrén a 200. bajnoki illetve kupameccsemet!! A meccs előtt egy kedves megemlékezés volt ennek az apropóján, egy emlékserleget kapok a vezetőségtől! És ráadásul milyen a sors..a meccset az örök rivális Fülöpszállás csapata ellen játszzuk, ahol ráadásul szintén játszottam 2 szezont,de az egy másik történet. A meccset mintha a sors intézné nekem…egy 16-os előtti akciónál Pulyka tologatja a labdát,majd váratlanul lövésre szánja el magát. A kapus csak kiütni tudja a labdát, amelyre én érek oda leghamarabb és a feltápászkodó kapus mellett jobb külsővel bevágom a kapuba 1-0!!!! A vége izgalmas, Fülöp mindent egy lapra feltéve támad, benne van az egyenlítés is,de a kontrákból mi is eldönthetnénk a meccset, sajnos a helyzetek kimaradnak. A bírói sípszó, melyet nagyon vártunk végül 3 pontot jelent Szentimrének!! Ennél szebb „ünnepet” el se tudtam volna képzelni!

 

Soltszentimre-Fülöpszállás 1-0

(Gól: Andó I.)

 

A lendület szerencsére tart még a következő fordulóban is,és az általában nehéz riválisnak,a Harkakötönynek esélye sincs ma.

 

Soltszentimre-Harkakötöny 3-0

(Gól: Bíró L., Geiger F., Helenkár K.)

 

A sorsolás szeszélye folytán ismét hazai pálya, az utolsó előtti Tázlár jön. A meccsen jól megy  a játék, főleg a fejjáték. Először egy balról érkező beadást fejelek a kapuba, majd később egy jobboldali szögletet bólintok be. Közbe még egy felső kapufát is bucizok. A 3. gólban is tevékenyen benne vagyok, ismét szöglet, ismét fejes, ezúttal a gólvonalon álló védő kirúgja a labdát, de az érkező Csipi beveri. A meccs azért nem ilyen sima, illetve nehézzé tesszük magunknak, de a lényeg hogy megvan az újabb 3 pont!!

 

Soltszentimre – Tázlár 3-2

(Gól: Andó I. 2, Mózer T.) 

 

 

Az utolsó fordulóban Jászszentlászlóra látogatunk. A szikrázóan kemény mérkőzésen a hazaiaknál elszakad a cérna. Kb. a 75. percben egy kemény szereléssel, labdástól elrúgom az irányítójukat. Ezt nagyon zokon veszik, miután van már sárgám, reklamálják a kiállítást. Végül annyira elfajul a helyzet, hogy a bírónak elkapják a torkát, és a lökdösődésben valaki a hazaiak közül meg is üti. A spori 0-0-s állásnál azonnal lefújja a meccset, melyet később a fegyelmi bizottság 0-3-al nekünk ítél!!

 

Jászszentlászló – Soltszentimre 0-3

 

 A szezon végén így a 4. helyen végzünk, ezúttal 4 ponttal lemaradva a dobogóról….az őszi 24 mellé tavasszal 25 pont került, de megint olyan meccseken ment el a dobogó,ami behúzható lett volna, kár érte….

 

2004/2005. Megye III. osztály Keleti csoport végeredménye:

 

 

Csapat

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Gólarány

Pont

1.

Kunfehértó

20

4

2

92-28

67

2.

Öregcsertő

21

3

3

102-37

66

3.

Vadkert FC

16

5

6

53-37

53

4.

Soltszentimre

15

4

8

65-36

49

5.

Harkakötöny

13

4

10

58-44

43

6.

Jászszentlászló

12

7

8

53-37

42

7.

Kiskunf. Vasutas

12

6

9

49-33

42

8.

Kecel Senior

12

5

10

95-61

41

9.

Kaskantyú

12

3

12

57-59

39

10.

Szank

10

6

11

51-53

36

11.

Fülöpszállás

9

4

14

57-68

31

12.

Csengőd

5

6

16

40-75

21

13.

Tázlár

6

3

18

33-79

21

14.

Rém

1

-

26

23-120

3

 

  Rúgott gólok: 2,4 gól meccsenként. Kapott gólok: (1,3 gól/meccs)

 

A csapattól télen távozott a gólzsák, Geiger Csabi és őt nem sikerült igazán pótolni, ezt jelzi az is hogy az őszi 14 góljával simán házi gólkirály lett!!!

 

A csapat gólszerzői:

Házi gólkirály: Geiger Csaba 14 gól

Kovács József 8 gól, Bíró Lajos 6 gól, Czakó András 6 gól, Mózer Tibor 6 gól, Benkó Bálint 4 gól, Kovács Zsolt 3 gól, Geiger Ferenc 3 gól, Andó István 3 gól, Helenkár István 2 gól, Markó Viktor 2 gól, Palla József 2 gól, Dvéri Krisztián 2 gól, Helenkár Krisztián 1 gól 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.