Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye III. Északi csoport 2006/2007

2014.08.28

 

2006/2007. Megye III. osztály Északi csoport

 

A tavalyi év után elég nagy játékos mozgás volt a nyáron, így át kellett szervezni a csapatot az új szezonra. A csengődi játékosok (Geiger Fecó, a Czerman testvérek) „hazamentek”, Kovács Dodi is átment velük Csengődre, távozott Jakab Zoli is. aki abbahagyta a játékot és Kovács Zsolti (Pulyka) is. A hazaiak közül Helenkár Krisztián abbahagyta a focit szintén. Az érkezők között volt Lukács Tomi és Hegedűs Péter 2 „hazai” játékos, akik a szomszéd (Izsák, Csengőd) ifi csapatoktól tértek haza. Fülöpszállásról átigazolt hozzánk szintén 2 fiatal játékos, Kővári Csaba és Marcsó Tamás. Kapus posztra sikerült leigazolnunk Brinzei Lacit, aki már 2éve felhagyott a védéssel, de most a hívó szóra vállalta a játékot, valamint még egy reaktiválás történt, a 91-es focicsapat újraélesztésében szintén aktív részes Borsos Zoli is jelezte, hogy harcba száll.
 
A vezetőség elképzelése az volt, hogy a megfiatalított és főleg hazai játékosokból álló kerettel az első nyolc hely valamelyikét megpróbálja megszerezni.

A végleges keret végül így nézett ki: Brinzei László, Hegedűs Péter, Sallay György, Czakó András, Kovács Imre, Andó István, Rakonczai István, Palla József, Helenkár István, Balogh Norbert, Balog Csaba, Borsos Zoltán, Lukács Tamás, Mózer Tibor, Bíró Lajos, Kővári Csaba, Marcsó Tamás, Pasztendorf Péter, Bozó Zsolt (játékos-edző)

Az első edzőmeccset július 23-án játszotta a csapat, hát itt még erősen meglátszott a keret összeszokatlansága, az új játékosok beépítése, az ideális posztok megtalálása még folyamatában volt. Soltszentimre – Szabadszállás 1-6 (Gól: Bozó Zs.)

Július 30-án szintén egy erős ellenfélhez, Vadkertre látogattunk, a játék képe már alakulgatott, voltak biztató jelek, de a rutinosabb ellenfél simán lehozta a meccset. Vadkert FC – Soltszentimre 3-0

Az utolsó edzőmeccset szintén Vadkert ellen, ezúttal hazai pályán játsszuk. A meccsen végre jól kijön a lépés, egész szép focival sikerül meglepni a vadkertieket, és simán nyerni a meccset. Soltszentimre – Vadkert FC 4-1 (Gól: Helenkár I. 2, Mózer T., Lukács T.)

És akkor augusztus 06-án elrajtol az idei szezon. Elsőre nincs túl könnyű feladata az átalakított csapatnak, hisz a tavalyi második helyezettet fogadjuk. A meccs igazi közönség szórakoztató, izgalmas, gólgazdag derbi lesz! Remekül játszik a csapat, a vezetést többször is megszerezzük, de Adacs mindig tud egyenlíteni. 3-3-as állásnál a vége előtt nem sokkal szöglethez jutunk. A szöglet remekül jön be, a védők lemaradnak, én pedig a félmagasan érkező labdát eldőlve a kapu közepébe fejelem!! 4-3!! Az eredmény utána már nem változik, sikerül kivédekezni a hátralévő perceket, remek kezdés!!
 
Soltszentimre – Kunadacs 4-3
(Gól: Helenkár I., Kővári Cs., Bíró L., Andó I.)
 
 
 
A 2. fordulóban megint otthon játszunk, mert az idén hosszú idő után induló Kunpeszér kérte a pályaválasztói jog felcserélését. A meccsen tudjuk hozni a múlt heti gólerős játékunkat, és Manyi mesterhármasával valamint Kővári Csabi duplájával már 5-0ra is vezetünk!! A végén kicsit leenged a csapat, és a cserékkel is kicsit megkeveredik a csapatszerkezet, és az ellenfél szépit,de igy is magabiztos a győzelem.
 
Soltszentimre – Kunpeszér 5-2
(Gól: Palla J. 3, Kővári Cs. 2)
 
 
Augusztus 27-én a 3. fordulóban ismét hazai pálya, az ellenfél Városföld. Szoros meccsen, de a csapat folytatja a remek teljesítményét és itthon tartja a 3pontot, pedig emberhátrányban kell befejeznünk a meccset,mert Mózer Tibit kiállítja a bíró. A meccs után igy a tabella első helyéről várja a folytatást.
 
Soltszentimre – Városföld 2-1
(Gól: Czakó A., Lukács T.)
 
 
 
A 4. forduló, az idei első idegenbeli meccs, a tavalyi negyedik Ágas ellen bizony nem ígérkezett sétamenetnek. Védekezésben több nagy hibát elkövetünk, mire észbe kapunk, az ellenfél már 4-0ra vezet. A meccs úgy tűnik elment, és félő még az is, hogy esetleg beleszaladunk egy nagy pofonba. Czakó Andris góljával azonban szépítünk, majd Csabi rúg egy hatalmas ficak gólt 4-2. Egy gyors kontrából Lala is betalál, de ekkor már csak percek voltak hátra. Nyomunk a hátralévő percekben, de a hajrá későinek bizonyult, elszenvedjük az idei első vereséget.
 
Ágasegyháza - Soltszentimre 4-3
 (Gól: Czakó A., Kővári Cs., Bíró L.,)
 
 
 
Szeptember 10-én ismét otthon. Sajnos nyoma sincs az első 3 fordulóban látott ötletes, gólgazdag játéknak, és simán kikapunk Ballószögtől. Úgy tűnik megtorpant a csapat kicsit.
 
Soltszentimre – Ballószögi KSK 0-2
 
 

 

Ez a megtorpanás nem volt biztató előjel az „örökrangadó” előtt, és ez be is jött. A hazai csapat tűzzel tele jött föl a pályára, míg Szentimre betojt nyusziknak tűnt a pályán. Át is rohantak rajtunk, sokkal jobbak voltak aznap. A meccsen a bíró spori se "unatkozott", elég sok volt a kemény belemenés, 8 sárga lap lett kiosztva.
 
Fülöpszállás – Soltszentimre 4-0
 
 
 
A következő fordulóban szabadnapos a csapat, mivel páratlan számú induló volt a bajnokságban. Bíztunk benne ez jó lesz arra, hogy a csapat visszataláljon az első 3 fordulóban mutatott játékhoz. Ehhez az ellenfél is ideális partner lett volna, mert a Ballószögi Vállalkozók az előzetes előjelek alapján, inkább az „alsóházhoz” tartozó csapat volt. A játék még mindig nagyon döcögött, és hiába játszottunk végig mezőnyfölényben, és rúgtunk 2 gólt is, de sajnos az egyik öngól lett, Marcsó Tomi rosszul ért a labdába. Így csak döntetlen lett a vége. Úgy tűnt, ezekkel a Ballószögi csapatokkal nincs szerencsénk itthon idén.
 
Soltszentimre – Ballószögi Vállalkozók 1-1
(Gól: Balog Cs.)
 
 
A 9. fordulóban Tassra utazunk, és az a fránya győzelem csak nem akar összejönni, sőt ismét egy vereség a vége. A csapat érthetetlen okokból teljesen megtorpant.
 
Tass – Soltszentimre 2-1
(Gól: Palla J.)
 
 
Október 15. A mindig jó játékerőt képviselő Fülöpháza az ellenfél. Mezőnyben mát jobban megy ezúttal a játék, de nehéz a jól megszervezett vendégvédelmet feltörni. Ők rúgnak egy szerencsés gólt, mi meg ismét futunk az eredmény után. Egy pontrúgás után, egy kapu előtti „ütközetben” az egyik hátvéddel ütközök, és a földre vágódok, Kicsit szédülök, de vissza akarok menni, folytatni a játékot. Ahogy belépek a pályára, rögtön összeesek, agyrázkódás. Az eredmény nem változik, újabb vereség.
 
Soltszentimre – Fülöpháza 0-1
 
 
11. forduló, az őszi sorsolás szerencséje folytán ismét otthon játszunk. Megint egy olyan meccs, amit aztán tényleg nagyon be kellene húzni: Helvécia. Majdnem egy kapuzunk szinte, de azért észen kell járni, mert a kontráik veszélyesek, elöl náluk az a Gigi játszik, aki valamikor itt játszott nálunk Megye II-ben. Végre megjönnek a gólok is, és megvan a régóta várt újabb győzelem is.
 
Soltszentimre – Helvéciai VSK 3-1
(Gól: Lukács T., Kővári Cs. 2)
 
 
Október 29. még mindig hazai pálya, a kecskeméti fiatalok, a KLC ellen. Hát, rajtuk azért meglátszik a jó alapképzés, amit megkaptak kiskoruktól kezdve, kigurigáznak, lefociznak bennünket.
 
Soltszentimre – Kecskeméti LC 0-3
 
 
A 13. fordulóban Dunaegyházára utazunk. Ekkor is már látszódott az, ami a tavaszi szezonban végképp megmutatkozott, hogy idegenben nem vagyunk eredményesek, sőt…alig tudunk pontot, pontokat szerezni. Ehhez persze hozzátartozik, hogy idegenben mindig kissé tartalékosan utazott el a csapat. Ez a meccs is ilyen, egy jó felállítással simán verhető csapattól kapunk ki…simán.
 
Dunaegyháza – Soltszentimre 2-0
 
 
November 12. Tiszaug érkezik. A mérkőzés krónikájához tartozik részemről, hogy előtte hetekben hal meg Palla Józsi bácsi a csapathoz és a családomhoz közelálló SZURKOLÓ (így nagybetűvel!!). Józsi bácsi temetése ezen a hétvégén volt. Az agyrázkódásom óta nem játszottam, de ezen a meccsen mindenképpen szeretnék Józsi bácsi tiszteletére. A meccs 0-0-s első félideje után, a második félidőben állok be. Először egy jobb oldalról beszálló beívelésre érkezek jól, és előrevetődve még sikerül megcsúsztatnom, ami a kapust is meglepi, és becsússzan a bal alsó sarokba 1-0! Majd kb. 10 perc múlva a leshatárról a tizenhatos bal sarkánál lépek ki egy beívelésre, átveszem, felnézek és visszagurítom a középen érkező Balog Csabi elé, aki bevarrja 2-0!!! Az eredmény nem változik, nyerünk és ami nekem a legfontosabb volt, hogy úgy éreztem méltóan sikerült „búcsúztatni” Józsi bácsit.
 
Soltszentimre – Tiszaug 2-0
(Gól: Andó I., Balog Cs.)
 
 
Az utolsó őszi fordulóban az idén kicsit meggyöngült Baracsot fogadjuk. Úgy látszik az első és az utolsó fordulók jól sikerülnek ősszel, ismét győztesen hagyjuk el a pályát.
 
Soltszentimre – Kunbaracs 2-1
(Palla J. Kovács Zs.)
 

Ősszel így éppen csak, de lemaradtunk a vezetőség által kitűzött első nyolc hely megszerzéséről, mert a 9. helyen fordult a csapat.  
 
 
2006/2007. Megye III. osztály Északi csoport
őszi végeredménye:
 
 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Fülöpháza
11
3
0
56-20
36
2.
Ágasegyháza
10
1
3
48-28
31
3.
Kunadacs
8
2
4
40-25
26
4.
Városföld
7
5
2
48-22
26
5.
Ballószögi KSK
7
5
2
30-12
26
6.
Kecskeméti LC
7
4
3
28-20
25
7.
Tass
7
2
5
42-28
23
8.
Tiszaug
6
2
6
29-25
20
9.
Soltszentimre
6
1
7
23-27
19
10.
Fülöpszállás
5
4
5
23-27
19
11
Kunbaracs
3
5
6
18-33
14
12.
Dunaegyháza
4
0
10
26-46
12
13.
Helvéciai VSE
3
1
10
20-46
10

 
Tavasszal ismét történtek apróbb változások a játékoskeretben. Kővári Csaba visszatért Fülöpre, érkezett Gáspár Sándor, Csengődről Király Attila és Tamás Norbi, Szabadszállásról Pandúr Gábor, valamint Izsákról Varga Imre.
Az első edzőmeccsen megjelent Pulyka is, sőt duplázott is a gólokkal, de ő később aztán nem járt. Soltszentimre – Kaskantyú 3-1 (Gól: Kovács Zs 2., Gáspár S.)
A tavasz nehéznek ígérkezik, mert ezúttal csak 4 meccset játszunk itthon, a többit idegenben,és az eddigi tapasztalatok alapján nem szereplünk túl fényesen idegenben.
 
A bajnokság március 11-én kezdődik Kunadacson. Velük ősszel is egy emlékezetes meccset játszottunk, ezúttal is szoros a meccs, a csapat jól helytáll, de végül egygólos vereséget szenved.
 
Kunadacs – Soltszentimre 1-0
 
 
A 17. fordulóban az utolsó helyezett Kunpeszérhez utazunk, és hát ugye ezek lennének azok a bizonyos kötelező győzelmek. Meg a másik klasszikus mondás, a labda kerek..hát igen…majdnem meg is tréfál bennünket aznap…a meccs jól kezdődik, mert Király Ati távoli lövésével 1-0-ra vezetünk. Aztán történik a rövidzárlat, ami nem is olyan rövid, mert a hazaiak nemhogy egyenlítenek, de kétgólos vezetést is szereznek pillanatok alatt. És ekkor jön egy „huszáros hajrá”, a csapat egyenlít, sőt a vége előtt nem sokkal Lukács Tomi a győzelmet jelentő gólt is belövi 3-4! Borzalmasan megizzadva, kiküzdve, de megvan a kötelező 3pont!
 
Kunpeszér – Soltszentimre 3-4
(Gól: Király A., Helenkár I., Czakó A., Lukács T.)
 
 
Március 24. Az éremért küzdő Városföldre utazunk, elég tartalékos felállításban. A hazaiak lemosnak bennünket, esélyünk sincs.
 
Városföld – Soltszentimre 5-0
 
 
Az első tavaszi hazai meccs Ágas ellen április 01-én. Sajnos tovább folytatódik a gólnélküliség és a negatív széria.
 
Soltszentimre – Ágasegyháza 0 -2
 
 
A 20. fordulóban Ballószögre utazunk, ide eljött velünk játszani Helenkár Pisti öccse is, Andris aki Dunaújvárosba, a focisuliba jár. Az ő bemutatkozása jól sikerül, hiszen gólt is rúg, de ezúttal ez nem jelent pontot.
 
Ballószögi KSK – Soltszentimre 2 – 1
(Gól: Helenkár A.)
 
 
És akárcsak ősszel, ismét így, ezekkel a nem túl pozitív előjelekkel következett a tavaszi „rangadó”. A fülöpiek előttünk voltak a táblázaton közvetlen, de ezen a napon „osztálykülönbség” volt a 2 csapat között, a hazai pálya nem jelentett semmi előnyt, akárcsak ősszel, ismét átgázoltak rajtunk. Nekik minden bejött, nekünk semmi. Csak egy szöglet utáni kapu előtti kavarodásból tudjuk a szépítő gólt megszerezni.
 
Soltszentimre – Fülöpszállás 1- 5
(Gól: Pandúr G.)
 
 
Április 28-án Ballószögre utazunk, és folytatódik a vesszőfutás.
 
Ballószögi Vállalkozók – Soltszentimre 4 – 2
(Gól: Balog Cs., Markó V.)
 
 
A 24. fordulóban a 4. helyen álló Tass érkezik. Szoros meccsre kényszerítjük őket, de ismét pont nélkül maradunk.
 
Soltszentimre – Tass 2-3
(Gól: Mózer T., Gubacsi T.)
 
 
Május 12-én az első helyen álló Fülöpházához látogatunk, és sajnos „megkoronázzuk” az idei tavaszi teljesítményt, kiütéses vereség a vége.
 
Fülöpháza – Soltszentimre 7-0
 
 
És ezzel még nincs vége, mert a következő fordulóban a veteránoktól is sima vereség következik.
 
Helvécia – Soltszentimre 2-0
 
 
 A „pompás” tavaszi sorozat folytatódik a Kecskeméti LC ellen is, és immár harmadik meccse gólt se tudunk szerezni.
 
Kecskeméti LC – Soltszentimre 2-0
 
 
Június 3-án egy alsóházi rangadó, az idei utolsó hazai meccsünk Dumaegyháza ellen. Végre beindul a gólgyártás is, többek közt Mózer Tibi triplájával, és megvan a győzelem!
 
Soltszentimre – Dunaegyháza 5-2
(Gól: Mózer T. 3, Helenkár A., Tamás N.)
 
 
A 29. fordulóban a csoportbeli legtávolabbi ellenfélhez, Tiszaugra utazunk. Sajnos nem az előző heti, hanem az egész tavasszal látott gyenge forma köszön vissza, és újabb sima vereség a vége.
 
Tiszaug – Soltszentimre 5-0
 
 
A zárás Kunbaracson június 17-én. És amilyen a szezon,olyan a vége is…kapunk ismét egy zsákkal, bár a fiatal Helenkár Andris kettőt is rúg, de ez aznap semmire nem elég.
 
Kunbaracs – Soltszentimre 6-2
(Gól: Helenkár A. 2)
 
 
A csapat így tavasszal felállít egy negatív rekordot, összesen 6pontot szerez, így nem nagyon kell azon csodálkozni, hogy lecsúszik a 11. helyre. Az is jellemző, hogy Kővári Csabi ősszel szerzett 6 gólja elég volt a házi gólkirályi címhez.
 
 
 
 
 
2006/2007. Megye III. osztály Északi csoport
végeredménye:
 
 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Ágasegyháza
21
3
4
101-43
66
2.
Fülöpháza
20
6
2
106-35
66
3.
Városföld
17
6
5
95-41
57
4.
Tass
17
5
6
85-47
56
5.
Kunadacs
17
2
9
73-46
53
6.
Ballószögi KSK
14
6
8
63-40
48
7.
Kecskeméti LC
14
5
9
55-40
47
8.
Tiszaug
14
4
10
62-47
46
9.
Kunbaracs
10
8
10
54-62
38
10.
Fülöpszállás
10
4
14
62-65
34
11
Soltszentimre
8
1
19
40-76
25
12.
Dunaegyháza
7
1
20
46-110
22
13.
Helvéciai VSK
4
4
20
34-86
16
14.
Ballószögi Váll.
5
3
20
43-82
14
15.
Kunpeszér SE
3
0
25
34-133
9
 
 
Házi gólkirály:
 
Kővári Csaba 6 gól
 
Palla József 5 gól, Helenkár András 4 gól, Mózer Tibor 4 gól, Czakó András 3 gól, Lukács Tamás 3 gól, Balog Csaba 3 gól, Helenkár István 2 gól, Bíró Lajos 2 gól, Andó István 2 gól, Kovács Zsolt 1 gól, Király Attila 1 gól, Pandúr Gábor 1 gól, Tamás Norbert 1 gól
 
 
Gólátlag:
Rúgott gól: 1,42/meccs
Kapott gól: 2,71/meccs