Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye II. Északi csoport 1998/99 - az utolsó év a II. osztályban

2010.11.06

 

 1998/1999. Megye II. osztály Északi csoport

 

Az egyik legjelentősebb változás az edző személyében történt. Már az elmúlt tavaszi szezonban megtörtént a váltás, Seres József helyett Bácsi László Tabdiról ült le a csapat kispadjára. Az új szezont is vele kezdte Soltszentimre. A változásokról még: először is saját részről. Fülöpszálláson Tamon Jani bá’ befejezte az edzőséget, egy új vezetés alakult ott is. Átgondolva a lehetőségeket, és megbeszélve a szentimrei vezetőkkel, úgy döntöttem hogy hazatérek. És ezúttal az átigazolási folyamat (mint ahogy már 1997 tavaszán is szerettem volna) gyorsan le is zajlott. A kapuban Sallay Gyuri kapta meg a lehetőséget az ificsapatból, és a már régebben bevetett ifisták is egyre inkább törzstagok lettek (Kovács Dodi, Czakó Andris, Janosics Zoli, Markó Viktor, Pasztendorf Gabi). A tavaly tavaszi szezont játszó csapatot egy kivétellel (Cseh-Szakál Andris távozott), sikerült egyben tartani, sőt voltak új igazolások is: visszatért Seres Zoli (Duda) Kecskemétről, és hozta magával Barcsai Valtert és Hriazik Antit, Kovács Zsolti (Pulyka) Fülöpről jött, no meg persze hazatért a már említett Andó István .

Az edzőmeccseket és az új szezont így az alábbi bő keret kezdte: Sallay György, Antal János, Benkó Mihály, Czakó András, Molnár József, Seres Zoltán, Barcsai Valter, Kovács József, Janosics Zoltán, Andó István, Teixeira Guilherme Carlos Dos Reis, Marsa Zsolt, Markó Viktor, Golovics István, Lukács József, Hriazik Antal, Kemenes György, Jánosi Ákos, Németh István, Pasztendorf Gábor, Kovács Zsolt.

 

Az első edzőmeccs július 31-én rögtön egy „pikáns” (legalábbis számomra) találkozó. Fülöpszálláson játszunk edzőmeccset. Hát az első meccsen még igazán bő kerettel jövünk, kb. 20 játékos játszik a meccsen. Ezekből aztán volt azért lemorzsolódás. Én a második félidőben álltam be, jobboldali középpályást játszottam. A gólgazdag meccsen sokféle találat születik, Benkó Misi büntetőtalálata, Marsa Zsolti szép szabadrúgásgólja, de nekem (természetesen) a saját gólom a legemlékezetesebb. A „visszatérő” meccsen a volt csapat ellen gólt rúgni, hát érdekes volt. Czakó Andris vezette befelé a labdát a bal oldalról megindulva, kb. 18 méterre a kaputól remek indítást adott. A védő mellett kilépve megtoltam a labdát és 14 méterről teli rüszttel a kapu jobb oldalába bombáztam. Ez volt az ötödik gólunk. (3-5) A végén még szépítettek, de győztünk a rivális otthonában!! Fülöpszállás-Soltszentimre 4-5 (Gól: Benkó M. 11-esből, Kovács J., Marsa Zs., Nagy Z., Andó I.) A meccset augusztus 11-én játszottuk vissza. Újra egy gólgazdag meccsen - ezúttal magabiztosabban – leverjük Fülöpöt!! Soltszentimre-Fülöpszállás 7-4 (Gól: Kemenes Gy., Barcsai V., Golovics I. 2, Benkó M., Molnár J., Mózer T.) 

 

Augusztus 16-án elkezdődik az új szezon. Tabdin Bácsi Laci bá’ kívülről ismeri a hazai csapatot, hisz sok éven keresztül volt edzőjük. Azonban hiába készít fel az elején bennünket, aznap nem sok babér terem. Szétfutnak bennünket, a védekezésünk szétesik, Benkó Misi büntetőgólja csak szépségtapasz. Hát nem a legjobb nyitómeccsünk volt!!

 

                               Tabdi-Soltszentimre 5-1

                                 (Gól: Benkó M. 11-esből) 

 

A csapatnak szüksége van az összeszokásra, az edzőmeccsekre, ezért hétköznap is derbi Kaskantyún. Ez jól sikerül, Jánosi Ákos góljával nyerünk. Kaskantyú-Soltszentimre 0-1 (Gól: Jánosi Á.)

 

A 2. fordulóban hazai pályán fogadjuk a tavalyi szezonban második helyen végzett Kunszállást. A csapat remekül helytállt, a döntetlen jó eredménynek számított a sokkal nagyobb játékerőt képviselő vendégek ellen.

 

                  Soltszentimre-Kunszállás 1-1

                       (Gól: Kovács J. 11-esből) 

 

A hétközi újabb Kaskantyúi edzőmeccs már nem sikerül ilyen jól, kissé tartalékos felállásban sima vereség. Kaskantyú-Soltszentimre 4-1 (Gól: Teixeira Guilherme Carlos Dos Reis)

 

A 3. fordulóban a volt edző, Seres József jelenlegi csapatához, Jakabszállásra utazunk. Duda góljával 1 pontot sikerül végül elhoznunk.

 

                              Jakabszállás-Soltszentimre 1-1

                                           (Gól: Seres Z.) 

 

Szeptember 6-án a jelentősen megerősödött Kiskunmajsához utazunk. Hát a két csapat enyhén szólva nincs egy súlycsoportban. Kiütés!

 

                          Kiskunmajsa-Soltszentimre 6-0 

 

Az 5. fordulóban a tavalyi bronzérmes Akasztót fogadjuk. A csapat idén már harmadszorra (lassan hagyományosan) hozza az 1-1-et és ezáltal az újabb 1 pontot.

 

                               Soltszentimre-Akasztó 1-1

                                         (Gól: Lukács J.) 

 

Szeptember 20-án Orgovány. És mi az eredmény??! Döntetlen, de ezúttal szakítva a „hagyományokkal” 2-2. Két Kovács találat, Dodi és Pulyka.

 

                                 Orgovány-Soltszentimre 2-2

                                   (Gól: Kovács J., Kovács Zs.) 

 

7. forduló: az immár csak egyedüli félegyházi csapat (a Vasutas tavaly kiesett), a Honvéd a vendégünk. Nem igazán megy a játék, csak Dodi talál be büntetőből.

 

             Soltszentimre-Kiskunfélegyházi Honvéd 1-3

                             (Gól: Kovács J. 11-esből) 

 

Október 4-én Kecskemétre utazunk a MÁV-hoz. Ők a meccseiket a régi KTE pályán játszzák a Vasútállomás mellett. Hát eléggé lepusztult állapotban van ez a régi sok nagy rangadót megélt pálya. Mi sem hősködhetünk az eddig megszerzett 4 ponttal, de a MÁV se igazán vitézkedik idén, győzelem nélkül 2 ponttal sereghajtó. A meccset ennek ellenére ők kezdik jobban, vezetést szereznek. Támadunk, helyzeteink is vannak, de minden kimarad. A folytatásban sikerül egyenlíteni, majd még egy gólváltás oda-vissza (Duda ismét betalál, hatalmas szabadrúgásgólt csavar a kapuba!!!). A vége így ismét az idén elég gyakori egál.

 

                     Kecskeméti MÁV-Soltszentimre 2-2

                                     (Gól: Seres Z. 2) 

 

Nyárlőrinc a következő ellenfél. Először Golyó fejel egy remek gólt, majd Gigi is betalál. A védekezés ma kiváló, sikerül már középpályán megállítani az ellenfelet. Megvan az az első győzelem!!

 

                           Soltszentimre-Nyárlőrinc 2-0

      (Gól: Golovics I., Teixeira Guilherme Carlos Dos Reis) 

 

A 10. fordulóban Tasson is megvan az esély a pontszerzésre, de ezúttal nem sikerül a gólszerzés. A hazaiaknak viszont ez egyszer összejön, 1-0 oda. 

 

                             Tass-Soltszentimre 1-0 

 

Október 25-én az idén is erős és dobogó várományos Ladánybene érkezik. Ezúttal nem vagyunk komoly ellenfelek számukra.

 

                             Soltszentimre-Ladánybene 1-4

                                           (Gól: Németh I.) 

 

A következő hétvégén is adósak maradunk a gólokkal, a „rangadón” Szabadszálláson kikapunk.

 

                           Szabadszállás-Soltszentimre 2-0

 

November 8-án a sokáig megye I.-es, tavaly kiesett Helvéciát fogadjuk. Jól kezd a csapat, hisz Barcsai Valter aki eddig ritkán jött a meccsekre, egy remek távoli lövéssel vezetést szerez. A meccs elég paprikás hangulatú, egy kis kakaskodás után Gigit meglökik, a bíró kiállítja az ellenfél játékosát. Gigi azért nem marad adós, törleszt, de olyan gyorsan elpucol a tett helyszínéről, hogy a spori nem veszi észre. Valter növeli az előnyt és bár ők is rúgnak egyet, így a vége szoros, azért megvan a 3 pont!!

 

                             Soltszentimre-Helvécia 2-1

                                     (Gól: Barcsai V. 2) 

 

14. forduló, Ágasra utazunk. Inkább csak mezőnyjáték zajlik, a kapuk nem nagyon kerülnek veszélybe. A védekezésünk ezúttal hibátlan. Tipikus egygólos meccs. Kb. 15 perc van hátra a meccsből, amikor egy kontrából a cserejátékosunk Hriazik Anti kilép a védők közül és kb. 11 méterről a kimozduló kapus mellett kilövi a hosszú sarkot!! (0-1) A hátralévő időt kihúzzuk, így újabb győzelem!!

 

                            Kolonker-Soltszentimre 0-1

                                        (Gól: Hriazik A.) 

 

Az őszi zárófordulóban a 15. helyen álló Csólyospálost fogadjuk. Kemenes Gyuri a meccs előtt bejelenti, hogy abbahagyja, tavasszal már nem akar játszani. A búcsúmeccse nem is sikerülhetne jobban!!! Az első félidőben, kb. 16 méterre a vendégkaputól először kioszt egy kötényt, majd a védőt megkerülve, mielőtt a keresztező hátvéd odaérne spiccel 11 méterről bebombázza!!! A folytatásban Dodi is betalál, sorozatban a 3. győzelem is megvan!!!

 

                          Soltszentimre-Csólyospálos 2-0

                             (Gól: Kemenes Gy., Kovács J.) 

 

A remek hajrának köszönhetően a csapat a 11. helyen áll, de a 9. helyezett Helvécia is csak 1 ponttal van előttünk.
 
 
A Megye II. Északi csoport 1998-99-es őszi szezon végeredménye:
 
 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Kiskunmajsa
12
2
1
42-7
38
2.
Ladánybene
11
0
4
53-21
33
3.
Akasztó
9
5
1
31-14
32
4.
Kunszállás
8
2
5
27-22
26
5.
Tass
7
4
4
21-29
25
6.
Kkfélegyházi Honvéd
7
2
6
36-23
23
7.
Nyárlőrinc
6
5
4
22-21
23
8.
Szabadszállás
6
5
4
21-24
23
9.
Helvécia
5
3
7
22-34
18
10.
Jakabszállás
5
2
8
22-28
17
11.
Soltszentimre
4
5
6
17-29
17
12.
Kolonker
4
3
8
22-26
15
13.
Tabdi
4
3
8
22-29
15
14.
Orgovány
3
3
9
24-42
12
15.
Csólyospálos
3
2
10
21-35
11
16.
Kecskeméti MÁV
0
6
9
18-37
6

 

Az őszi átlagok: Rúgott gól: 1,13/meccsenként (ez nem sok, magáért beszél, a legkevesebb gólt (17) mi rúgtuk!!) Kapott gól: 1,9 meccsenként.

 

 

A tavaszi folytatás előtt úgy tűnt, a csapat együtt maradt, távozó csak az őszi utolsó meccsen elbúcsúzó Kemenes Gyuri volt, érkezett Sárközi János a csatársorba, valamint az ifiből végleg felkerült a már ősszel is néha a nagycsapatnál játszó Mózer Tibi.

Az első edzőmeccsre február 27-én került sor hazai pályán. Itt két, ifikkel megkevert csapat játszott döntetlent. Soltszentimre-Csengőd 3-3 (Gól: Kovács J. 2, Benkó B.) A visszavágót szintén Szentimrén játsszuk: Soltszentimre-Csengőd 1-3 (Gól: Sárközi J.)

 Március 7-én az alacsonyabb osztályú Dunatetétlenhez utazunk a Magyar Kupa 1. fordulójában. Itt gólgazdag meccsen Golyó remek játékával biztos győzelem.

 

                          Dunatetétlen-Soltszentimre 3-7

                         (Gól: Sárközi J. 2, Kovács J. 11-esből,

                                    Golovics I. 3, Mózer T.)

 

A tavaszi nyitófordulóban az őszi sima vereség után ezúttal sem tudjuk a Tabdit igazán meglepni.

 

                                  Soltszentimre-Tabdi 1-3

                                   (Gól: Kovács J. 11-esből) 

  

Március 21-én Kunszállás. Hátul egy darabig álljuk a rohamokat, de támadásokat nem igazán tudunk vezetni. A végére sajnos a hátvédsor is elfárad.

 

                              Kunszállás-Soltszentimre 3-0

 

 Hétköznap a Magyar kupa 2. fordulója Harta ellen. Sajnos a hétvégi meccs kísért, egy darabig jól játszik a csapat,de a bekapott gól után összezuhan. Soltszentimre-Harta 0-5

 

A hétvégén a hasonló erőket képviselő Jakabszállás ellen játszunk. Ősszel döntetlen volt, sokáig most is úgy néz ki ez lesz a végeredmény, de a végén ők örülhettek.

 

                           Soltszentimre-Jakabszállás 2-3

                          (Gól: Kovács J. 11-esből, Mózer T.)

 
Az április 4-ei Kiskunmajsa elleni meccs helyett jobban jártunk volna, ha aznap oda, a termálfürdőbe szervezünk „kirándulást”. Kiütés, tavasszal eddig 4 fordulóból 4 vereség, 0 pont, 3-15-ös gólarány, rémálom!!!

 

                        Soltszentimre- Kiskunmajsa 0-6

  

A dobogós helyen álló Akasztó ellen már vannak „biztató” jelek arra vonatkozóan, hogy a csapat talán összekapja magát, de a vége a papírforma szerinti vereség.

 

                               Akasztó-Soltszentimre 4-2

                              (Gól: Kovács Zs., Golovics I.)

 

A tavasz első pontjára április 18-ig kell várni, ekkor az Orgovány elleni hazai meccsen egy kapu előtti kavarodás után Duda betalál, ami végül 1 pontot jelent.

 

                              Soltszentimre-Orgovány 1-1

                                        (Gól: Seres Z.)

 

A 22. fordulóban sikerül ismét pontot szerezni, ezúttal Félegyházán egy küzdős meccsen gól nélküli döntetlent harcolunk ki.

 

               Kiskunfélegyházi Honvéd-Soltszentimre 0-0

 

Május 2-án az utolsó helyen álló Kecskeméti MÁV-ot fogadjuk. Ha nehezen is, de megvan a 3 pont!!

 

                        Soltszentimre-Kecskeméti MÁV 3-2

                        (Gól: Marsa Zs., Seres Z., Kovács J.)

 

A „lendület” elfogy, a következő Nyárlőrinc elleni meccsen –kissé tartalékos felállításban-kiütés.

 

                             Nyárlőrinc-Soltszentimre 6-0

  

A következő fordulóban sikerül javítani hazai pályán Tass ellen és begyűjteni a nagyon fontos 3 pontot, így sikerül menekülni a kiesőzónából.

 

                                   Soltszentimre-Tass 2-1

                                 (Gól: Golovics I., Mózer T.)

 

26. forduló, egy mindig nehéznek ígérkező meccs Ladánybenén. Ez be is jön, nem sokáig tartjuk magunkat, sima vereség.

  

                           Ladánybene-Soltszentimre 4-0

 

Május 30-án hazai pályán Szabadszállás ellen próbálunk meg javítani. Hát nem sikerül, sőt.Bűnrossz teljesítménnyel szégyenteljes vereség.

 

                      Soltszentimre-Szabadszállás 0-5

 

 A 28. fordulóban a szebb napokat is látott, jelenleg utolsó helyen tanyázó Helvéciához látogatunk. A csapat összeszedi magát, és ha nem is teljesen, de magabiztosan behúzza a meccset és kicsit javítja a helyzetét.

 

                                Helvécia-Soltszentimre 1-4

            (Gól: Mózer T., Seres Z., Kovács J., Pasztendorf G.)

 

A szintén sereghajtó Ágasegyháza ellen is hazai pályán csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. Sikerül hozni a múlt hétvégi formát, Lukács Józsi és Dodi duplájával lekopírozni a helvéciai eredményt.

  

                               Soltszentimre-Kolonker FC 4-1

                         (Gól: Kovács J., Lukács J. 2, Kovács J.)

 

A szezon (és jelen állás szerint) Szentimre utolsó megye II. osztályú meccsére Csólyospáloson kerül sor. A 15. helyen álló csapat otthonában megvan az esély a pontszerzésre, de ez végül nem sikerül, szoros meccsen alulmaradunk.

 

                           Csólyospálos-Soltszentimre 3-2

                                (Gól: Marsa Zs., Sárközi J.)

  

És bár a tavasz kicsit rosszabb volt (ősz: 17 pont, tavasz:14 pont), a bajnokságot így végül – megtartva az őszi helyezést - a jónak mondható 11. helyen zárta a csapat.

 

A Megye II. Északi csoport 1998-99-es szezon végeredménye:

 
 
 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Kiskunmajsa
25
4
1
106-20
79
2.
Ladánybene
22
4
4
104-37
70
3.
Akasztó
21
6
3
83-36
69
4.
Kunszállás
17
5
8
69-41
56
5.
Szabadszállás
14
9
7
53-40
51
6.
Nyárlőrinc
13
10
7
63-43
49
7.
Tass
10
6
14
33-62
36
8.
Tabdi
9
8
13
49-61
35
9.
Jakabszállás
10
4
16
41-64
33
10.
Kkfélegyházi Honvéd
9
8
13
47-47
31
11.
Soltszentimre
8
7
15
38-72
31
12.
Kecskeméti MÁV
7
7
16
44-61
28
13.
Orgovány
6
8
16
45-68
26
14.
Kolonker
7
5
18
40-79
25
15.
Csólyospálos
6
6
18
38-67
24
16.
Helvécia
6
3
21
28-83
19
 
 

A csapat ősszel és tavasszal is a stabil középmezőnyben volt, egy kicsit jobb tavaszi teljesítménnyel talán még előkelőbb helyen is végezhetett volna. Sajnos a kapott gólokban ismét az élmezőnyben voltunk, a harmadik legtöbb gólt mi kaptuk……Rúgott gólok: 1,26 gól meccsenként. Kapott gólok: (2,4 gól/meccs)

A csapat gólszerzői:

Házi gólkirály: Kovács József 10 gól

 

Seres Zoltán 6 gól, Lukács József 3 gól, Mózer Tibor 3 gól, Golovics István 3 gól, Marsa Zsolt 2 gól, Barcsai Valter 2 gól, Kovács Zsolt 2 gól, Sárközi János 1 gól, Pasztendorf Gábor 1 gól, Kemenes György 1 gól, Hriazik Antal 1 gól, Németh István 1 gól, Teixeira Guilherme Carlos Dos Reis 1 gól, Benkó Mihály 1 gól

 
 

Sajnos nyáron jött a „feketeleves”, különböző (financiális, morális…stb) okok miatt a csapat vezetősége úgy döntött, hogy nem tudja vállalni tovább a csapat indítását a megye II. osztályú bajnokságban. Ekkor még úgy tűnt, hogy van esély arra, hogy eggyel alacsonyabb osztályban elindulunk, de végül ez nem történt meg. 2 év szünet következett, mire 2001. őszén végre ismét jöhetett a „HAJRÁ SZENTIMRE!!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.