Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye II. Északi csoport 1995/96 - küzdelem a túlélésért

2010.04.24

 

 

1995/1996. Megye II. osztály Északi csoport

  

1995. nyara nagy változásokat hozott a szentimrei labdarúgás történetében. A régi klubvezetés Turú László elnökkel együtt lemondott, egy darabig kétséges volt a jövő. Végül július elején körvonalazódnak a dolgok, Kádár István, az addigi főszponzor, elvállalta a foci szakosztály elnöki posztját, és vele egy új irányítótestület került a szentimrei foci élére. A csapatnál is az előző évi szereplésnek, no meg a bizonytalanságnak köszönhetően nagy a játékosmozgás, teljesen kicserélődik a csapat!!  Távozott Herczeg Lajos, Kovács János, Csengődi Mihály, Dusnoki János, Palla Gábor, Papp István, Katzenbach Tibor, Mózer Csaba, Gombár Zsolti és a fülöpi „fekete légió”. Moharos István (Stefi) tavasszal érkezett, ő jelezte, hogy szívesen maradna. Érkezett: hazatért Csengődről az ifiből Kovács Dodi, Czakó András és Pasztendorf Gabi. Csengődről érkezett kölcsönbe Németh István és Tabdiról hazatért (hivatalosan is) Mózer Feri, aki elvállalta a csapat játékos-edzői posztját is. Gémesi Zoltán már korábban távozott, Markó Viktor bevonult katonának. Alapvető probléma már ott kezdődött, hogy látható volt, hogy a távozók helyére csak kevés futballistát sikerült leigazolni.  Július második felében Kádár Pista 'bá és Mózer Feri tettek egy kísérletet arra,hogy megtartsák a kőrösieket. Voltak is együtt Kőrösön,de pl. a Dusa úgy be volt rúgva,hogy nem tudtak vele értelmesen beszélni. Tehát ez a dolog teljesen eredménytelen maradt.

Július 17-én az első edzésen örömmel nyugtáztuk, hogy 22-en voltunk, bár ennek 75%-a ifista volt.

 

Az edzőmeccsek sem sikerültek fényesen, Izsák-Soltszentimre 8-0, Tabdi-Soltszentimre 4-0.
 
A kezdésre az alábbi keret készülődött: Mózer Béla Ferenc (játékos-edző), Sallay György, Vakulya Zsolt, Antal János, Nagy Rudolf, Andó István, Andó Csaba, Cseh-Szakál Péter, Kupsza József, Gémesi Zoltán, Janosics Zoltán, Németh István, Moharos István, Czakó András, Kovács József, Mózer Tibor, Bozó Csaba, Kis Tamás, Pasztendorf Gábor
 

Az első bajnokira augusztus 20-án került sor Tabdi ellen. Az ifimeccsen 2-2-es pontosztozkodás. A nagymeccsen az ellenfél kapusa Möti volt. Mózer Feri az első félidőben kiállíttatja magát egy hülyeség miatt, és ez egy tabdi szintű csapat ellen nagy hátrány. Sajnos sima vereség a szezonnyitón.

 

                              Soltszentimre-Tabdi 0-3 

 

Hétközben Ágasegyházára megyünk edzőmeccset játszani a Kolonker FC-vel, kikapunk 2-1-re. Kolonker FC-Soltszentimre 2-1 (Gól: Mózer F.)

2. forduló, irány Ladánybene. Az ifi 2-1-re kikap. Hát csúnyán beleszaladunk, sajnos a tavalyi év kezd el kísérteni. A meccs után Vakulya Zsolti, a kapus elköszön, itthagyja a csapatot.

 

                            Ladánybene-Soltszentimre 7-2

                                  (Gól: Nagy R., Mózer F.) 

  

Augusztus 30-án az Ágas elleni edzőmeccs visszavágója hazai pályán. Az első félidőben nagyon gyenge a csapat, a Kolonker vezet 1-0-ra. A folytatás sokkal jobb: előbb Mózer Feri cselezi át magát a védőkön a jobb szélen, nagyszerű a passz befelé, a kilépő kapus mellett ellövöm a labdát 1-1. Feri elemében van, utána rúg egy mesterhármast, a végére belendült a csapat. Jó lenne, ha a bajnokira is maradna a lendület. Soltszentimre-Kolonker 4-1 (Gól: Andó I., Mózer F. 3)

Jön az eddig 2 győzelemmel és 10-1-es gólkülönbséggel álló Dunavecse. Az ifi is csúnyán megfázik kikapnak 10-2-re. A Dunavecse felnőtt csapata már fél évvel ezelőtt megszerezte a megyei I.-es Solt csapatának jórészét. Sallai, Döbrentei és társai. Sallay Gyuri első meccse a megyei II. felnőttben. Csak egy cél lebeghet előttünk: valahogy megúszni! Az első félidőben hősiesen tartjuk magunkat,pl. Sallay Gyuri egy hihetetlen bombát tol ki a léc alól. 0-0-lal fordulunk. Viszont egy baj van: érezhető,ha megszerzik az első góljukat,nem lesz megállás. Sajnos jól éreztük...A vecsei kapura nem igazán tudunk veszélyt jelenteni. Az erőnket felemészti a védekezés, de egy darabig ekkor ez még tökéletesen működik. A folytatásban megjön az első gól, és ahogy ez a tavalyi idényben, valamint idén a későbbiekben is többször előfordult, a csapat összezuhan. A tisztes vereséget sem sikerül elkerülni, a vége egy ötös hazai pályán. A meccs végén üvöltözés, veszekedés az öltözőben, hát igen, ez még nagyon nem volt egy kész „csapat”. Több poszton is szükségmegoldások voltak, sok ifista volt bedobva a „mélyvízbe”.

 

Soltszentimre-Dunavecse 0-5 

 

A 4. fordulóban Nyárlőrincre utaztunk. Az ifi ismét nagy vereségbe szalad bele: 9-0. Én sajnos ismét szolgálatban voltam, továbbra is szinte csak minden 2. meccsre tudtam jönni. Túl sok információm nincs a meccsről, de ehhez sokat nem is lehetett hozzá tenni, folytatódik a mélyrepülés.

 

Nyárlőrinc-Soltszentimre 6-0 

 

2 fontos forduló következett, amely erőt adhatna a csapatnak és elindíthatná a gödörből. A szintén az alsóházhoz tartozó GAMF és a Dunaegyháza következett. Szeptember 17-én hazai pályán a főiskolásokat fogadtuk. Idegenlégiósként 2 játékost hozunk Csengődről a mai meccsre: Király Robit (Pudeket) és Udvardi Ricsit. Mindketten rúgnak 1 gólt, de ez ma kevés. 1.gól: Az első félidőben Udvardi Ricsi jobbról, laposan guruló, átlós lövéssel kilövi a jobb alsó sarkot. 2.gól: A második játékrészben Pudek fordulásból, 1 méter magasságban a kapu bal oldalába bombáz. A második félidő vége felé Mózer Feri addig provokálja a kecskeméti középhátvédet, míg az ököllel leüti Ferit a 16-os vonalán. Piros lap a jutalma, de így sem tudunk újabb gólt lőni. Kikapunk 4-2-re, még mindig nincs meg az első pont, egyre mélyebbre kerülünk a gödörben.

 

                          Soltszentimre-GAMF 2-4

                          (Gól: Udvardi R., Király R.) 

 

Dunaegyházi látogatás: A hazai ificsapat kilenc emberrel játszik. Három év után előkerül Szabó Szabi, és rögtön rúg is egy gólt. (A meccs alatt Mózer Feri végig "Gyerünk Hízó!" kiáltásokkal bíztatja Szabit.) Ifi eredmény: Dunaegyháza-Soltszentimre 3-9. A felnőttderbin szoros meccset játszunk, de továbbra sincs meg a pontszerzés. Pedig jól kezdődött: Bozó Csaba a felezővonalon túl, másfél méteres lesen állva kap egy jó indítást. Végignyargal a teljesen üres hazai térfélen, és 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lő (0-1)!!! Egy hazai támadás során egy jobboldali beívelést Marek magasra felugorva két kézzel megfog, de mielőtt lehúzhatná a labdát, a háta mögé ejti azt, és a leghamarabb eszmélő dunaegyházi csatár elcsúszva a hálóba kotorja a lasztit (1-1). A végére még egyet rúgnak, így otthon tartják a 3 pontot. Tavaly a 6. fordulóban tört meg a jég (akkor jött a GAMF elleni győzelem és az első 3 pont), most lementek az alsóházi rangadók és még mindig pont nélkül állunk!!  

                      Dunaegyháza-Soltszentimre 2-1

                                   (Gól: Bozó Cs.) 

 

Október 1-én a régi rivális, Szabadszállás érkezik hozzánk. A támadójátékunk ismét nem csillog, nem sikerül gólt szereznünk. A II. félidő közepén Mózer Feri egyszercsak minden indok nélkül lecseréli Németh Pistát, amit senki sem ért. A vendégek kétszer betalálnak, így ők távoznak 3 ponttal gazdagabban. A Szabadszállási Honvéd igencsak gyenge volt, de mi sajnos még náluk is gyengébbek voltunk.

 

                  Soltszentimre-Szabadszállási Honvéd 0-2 

 

A 8. fordulóbeli Kiskunmajsai kirándulás sem kecsegtetett túl sok jóval. Az ifi 4-0-ra kikap, ekkorra már jelentős részük a nagycsapatban játszik.A csapat így kezdett az újságtudósítás szerint: Antal – Bíró (Cseh-Szakál), Janosics, Pasztendorf, Kis, Andó Cs., Czakó, Penczu, Németh I., Mózer F., Bozó Cs. Kb. 10 perc után esik az első gól. 3-0-s félidő után a vége 7-0 (nem ide)!! Végig semmi közünk az egész meccshez, talán ha kétszer járunk a hazai kapu táján. A tudósítás szerint a majsaiak az utolsó három fordulóban 26 gólt lőttek és mindössze hármat kaptak. A meccsen a hét gól mellett még öt(!!) kapufát is lőttek, ráadásul a szentimrei csapatból az újság Marekot, vagyis a kapusunkat emelte ki!! Mi lett volna ha nem véd jól és a kapufák bemennek, azt hiszem rossz belegondolni is!!

 

                       Kiskunmajsa-Soltszentimre 7-0 

 

Következett egy újabb idegenbeli meccs Kunszálláson. Ifi eredmény: Kunszállás-Soltszentimre 12-0. A nagycsapat jól játszik, küzd, jól tartja magát, sőt nekünk vannak helyzeteink, de Fortuna ezen az őszön elfordult tőlünk és megint mi kapjuk azt a fránya gólt, amivel kikapunk. Sajnálatos esemény, hogy öcsém, Csaba egy fejelés utáni földre érkezéskor rosszul ér talajt, és a bokájának annyi. Külső bokacsonttörés, belső bokaszalagszakadás, a pályáról rögtön viszik a kórházba műteni. Na még ez is…

 

                          Kunszállás-Soltszentimre 1-0 

 

A következő, Orgovány elleni hazai mérkőzés október 22-én változást hoz a kispadon. Mózer Feri játékos-edző helyett Kiss István érkezik Csengődről, ő veszi át az edzői feladatokat, Ferinek így a focira kell „csak” összpontosítania. Az első meccs könnyen meg is hozhatná rögtön az első győzelmet! Gólunk: egy jobb oldali beívelésre Nagy Rudi rendkívül magasra emelkedik, és lefejeli a labdát a jobb alsó sarokba. Egy ritkán látott óriási helyzet: Mózer Feri a 16-osról teljesen egyedül vezetheti a labdát kapura. De nem lő, csak apró pöckölésekkel passzolgatja előrefelé a bogyót, már vagy négyszer megtolja, szalad vele, még mindig nem lő, már eléri az 5 és felest, még mindig nem lő, csak tol rajta előre, majd az orgoványi kapus köszöni szépen, kényelmesen lehajol, és két kézzel felveszi a labdát előle. 11-es: Mózer Feri olyan szinten végzi el a 11-est, mint ahogy az előző helyzetet kihagyta. Bal belsővel gyengén,az egy helyben álló kapus ölébe emel. Így egy szerencsétlen öngóllal, a kihagyott Mózer Feri büntetővel és több óriási kimaradt helyzettel marad az 1-1. Az első ponttal a 10. fordulóig kellett várni!! Kár a meccsért, mert ebben a 3 pont is benne volt!!

 

                          Soltszentimre-Orgovány 1-1

                                     (Gól: Nagy R.) 

 

A 11. fordulóban akasztói vendégjáték. Az ifi 3-1-re nyer. Ismét a szokásos forgatókönyv, a csapat sokáig jól tartja magát, utána megjön az első gól és összeesünk, a vége egy négyes. A meccs utolsó harmadában Pasztendorf Gabi a 16-oson belül a tenyerével stoppol le egy félmagas átadást. Mindenki, mindkét csapat, az összes néző látja, csak szerencsére a bíró nem. Így elmarad a büntető és az ötödik gól. Jobbak voltak, de talán ennyivel nem.

 

                            Akasztó-Soltszentimre 4-0 

 

11. forduló után így 1 ponttal (minő meglepetés) tök utolsók vagyunk. Előttünk a Dunaegyházának 4, a GAMF-nak 6, a Hartának 7 pontja van, a többiek pedig már „fényévre”, tizenpontokra.

A következő hazai meccsen a Félegyházát fogadjuk. A pályán itt-ott megmaradt pici foltokban az előző éjjel esett hó. A „fekete” igazolás Ricsi, valamint Nagy Rudi révén már gólokat is szerzünk, de ez ismét csak 1 pontra elég. Hát egyesével elég lassú lesz a tempó fölfelé, de minden pontot meg kellett becsülni ekkor.

 

               Soltszentimre-Kiskunfélegyházi Honvéd 2-2

                             (Gól: Udvardi R., Nagy R.) 

 

November 9-én jelentős eseményre kerül sor a szentimrei focitörténelemben: vendégül látjuk egy edzőmeccsre az NB I-es STADLER FC csapatát. Első szentimrei támadás: Udvardi Ricsi átvesz egy átadást, meglódul,elviszi a labdát és a kapuba bombáz. Szabó Laci sípol: kezezés miatt szabadrúgás kifelé! Ricsi a labda átvételekor kezezett. Gólunk: egy szentimrei támadás során egyik csatárunk akkorát rúg egy Stadler védőbe a 16-oson belül, hogy mindketten a földre esnek. Dadara sípol: 11-es! Elég mókás,de azért Marek berúgja. A csapat saját erejéhez és lehetőségeihez képest jól küzd a meccsen, Marek parádézik a kapuban. Az eredmény mely végül 6-1 lett oda, másodlagos volt amellett, hogy ilyen híres ellenféllel játszhattunk.

 Soltszentimre-STADLER FC 1-6 (Gól: Antal J. 11-esből) 

 

A meccsekre ekkor már Kiss Pista rendszeresen hozta a „feketéket”, Ricsit, Pudeket és a vége felé Pásztor Lajost. A 13. fordulóbeli lakitelki meccsen is játszanak. Ifi eredmény: Lakitelek-Soltszentimre (5-1). Szolgálatban vagyok ismét, így ezúttal Pásztor Lajos játszik az igazolásommal. Lajos szép gólt szerez (a felezővonalról indulva, minden lakiteleki védőt kicselezve szerez gólt. Nagy az öröm a szentimrei szurkolók körében, megy a duma a hazaiaknak: "Nesztek, itt van, így kell gólt rúgni!" Erre már a középkezdés után mi kapunk gólt. Pásztor Lajost később kiállítják, sőt még egy szentimreit, így a kettős emberhátránnyal a vége csúnya vereség. A második félidőben Kiss Pista elküldi a kispadról mozogni Kupsza Józsit. A bemelegítés során megsérül Józsi térde, mely aztán sosem jön rendbe igazán, állandóan kiújul a baj.

 

                         Lakitelek-Soltszentimre 7-1

                                  (Gól: Pásztor L.) 

 

Az őszi szezon utolsó hazai meccsén az első helyen álló Kecelt fogadjuk. A múlt hétvégi lakitelki affér miatt (kiállítás az igazolásommal), 3 meccses eltiltást kapok, így ma öcsém igazolásával játszok. Ifi eredmény: Soltszentimre-Kecel (1-3). Az első az utolsó ellen! Soha rosszabb előjeleket! És ráadásul még Németh Pista sem játszik! Hát nem sok jóval kecsegtet a mérkőzés. Ennek ellenére majdnem „totógyilkos” meccs lesz, majdnem varázslat történik a Dávid-Góliát küzdelemben! A csapat remekül küzd, egész ősszel egyszer sem játszottunk ennyire jól! Nem csak hogy tartjuk magunkat, hanem támadunk, támadunk! A 20.perc környékén egy kósza, gurulós labda a keceli kapu felé cammog. A söprögető kíséri, és kiabál a kapusnak: "-Gyere vedd,fel!" A kapus ki is jön úgy 14 m-re a kapujából, csakhogy látja,a foci túl lassan vánszorog,nem ér be a vonalon belülre, hogy kézzel felvehesse. Rákiált a söprögetőre: "-Inkább te rúgd el!" Csak éppen a védő már megállt, a hálóőr meg a büntetőterületen belül várja a bogyót. Az éppen arrafelé tartózkodó Udvardi Ricsi köszöni szépen a lehetőséget, kettejük közé ugrik,és a 16-os vonaláról az üres kapu közepébe gurít! Góóól, 1-0 ide!!! A nézőtéren a régi időket idéző extázis: drótszagattás, egymásra ugrálás.Nagy a nyomás, és sajnos nem bírjuk a végéig. Bár akciógólt nem tud szerezni a Kecel, de 2 szabadrúgásgóllal (az egyiket Marek benézi, úgy 35-40 méterről kapja), megfordítja a meccset. És ekkor még nem volt vége. 7 perc volt hátra, amikor tizenegyest kapunk. A büntetőnek Marek fut neki…és a nyárfák koronájába lövi a labdát!! Így sajnos marad a tisztes vereség, amellyel lehet, hogy a meccs előtt kiegyeztünk volna, de nekünk most minden pontra szükségünk lenne. És ez ma meglehetett volna!  

                            Soltszentimre-Kecel 1-2

                                   (Gól: Udvardi R.) 

 

A szezon ezúttal nagyon elhúzódott, az utolsó őszi meccsre november 26-án kerül sor Hartán. A meccsen ismét egy „fekete” játékosunk, Fodor Gyula szerez fejesgólt, de mivel négyet kapunk mellé, ez megint csak nagyon kevés.

 

                             Harta-Soltszentimre 4-1

                                     (Gól: Fodor Gy.) 

 

Az őszi szezon végén így a helyzet katasztrofális. A csapat a 16. helyen áll:

 

16. Soltszentimre 15 meccs 0 győzelem, 2 döntetlen, 13 vereség

                                             11-57-es gólarány.

 

Az őszi átlagok (csúcs, de negatív értelemben): Rúgott gól: 0,73/meccsenként;   Kapott gól: 3,8 meccsenként.

 

Ilyen előzmények, ilyen katasztrófális szezon után nem lehetett csodálkozni, hogy a szakvezetés kiadta a jelszót: tavasszal minden követ meg kell mozgatni a bennmaradásért!! A téli pihenő, így a csapaterősítés jegyében telt. A jó kapcsolatoknak köszönhetően Csengődről kölcsönkaptunk hat játékost: a helybeli Benkó Misit, továbbá Kakas István kapust, Király Robit, Udvardi Ricsit, valamint a csak néhány meccsen szerepet kapó Hordóst és Kastély Zoltánt. Melléjük érkezett a rutinos, magasabb osztályt is megjárt Seres Zoli (Duda), Csurka Sanyi és Tóth József Kecskemétről és Tóth László (Totya) Kiskőrösről. Az idegenlégiósok érkezésével az ifisták visszasorolnak az ificsapathoz, csak néhányan maradnak (Kovács Dodi, Janosics Zoli, Czakó Andris, Andó Csaba) a nagycsapat keretében. A téli szünetben én átigazolok Fülöpszállásra. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy mivel a hétvégi szolgálataim miatt, csak minden második-harmadik meccsre tudtam jönni, így – érthetően – általában csak csere voltam. Én pedig szerettem volna több játéklehetőséget. A téli erősítésekkel ennek lehetőségét végképp nem láttam. Ekkor jött a fülöpiek megkeresése. Tamon Jani bá’ (őrnagy úr), a Fülöp edzője elintézte bent a Honvédségnél, hogy a szolgálataimat úgy variálták, hogy minden meccsre ki tudjak menni. Ezt elfogadva, tavasztól bővítettem a Fülöpön játszó szentimrei légiót (ott játszott ekkor már Bozó Zsolti és Borsos Zoli is). A beszámolóim így - egy darabig - főleg Barna beszámolóira épülnek.

Ez volt az első olyan szezon, ahol a Labdarúgó Szövetség már nem kényszerítette a megyei III., és a megyei II. osztályú csapatokat arra, hogy kötelezően nevezzenek be a Magyar Kupába. Mivel nagyon gyengék voltunk, éltünk a lehetőséggel, és tavasszal nem indultunk a kupában.

Február 14-én elkezdődik az edzőmeccsek sorozata, eléggé változó eredményekkel. Kunszentmiklós-Soltszentimre 8-2 (Gól: Kovács J. 11-esből, Udvardi R.). A pályákat még hó borítja, így eléggé irreálisak a feltételek, de a csapatok azért küzdenek. Február 18: Soltszentimre-Csengőd 2-3 (Gól: Udvardi R., Tóth J.). Február 25-én az uzovicsi honvédségi pályán: Soltszentimre-Fülöpszállás 2-2 (Gól: Király R., Mózer F.). Ekkor én már ellenfélként voltam, de az előző heti táborfalvai Farsang Kupa teremtornán megsérültem, így nem játszottam. A csapat futószalagon játssza a meccseket, Kis Pista így próbálja összerázni a csapatot, no meg próbálgatja a különböző összeállításokat, cserélgeti az embereket. Február 27-én ismét az uzovicsi pályán: Izsák-Soltszentimre 3-1. (Gól: Fodor Gy.) Február 29. Soltszentimre-Szakmár 1-0 (Gól: Benkó M. 11-esből). És akkor március 3-án Uzovicson mégiscsak összejön a találkozó: Fülöpszállás-Soltszentimre. Eredetileg nem akartam játszani, mert még nem voltam tökéletes állapotban, de mire odaérünk Borsival, Tamon közli, hogy velünk együtt vannak 11-en, így muszáj megpróbálnom. Ezzel szemben a Szentimre bő kerettel van kb. 20 játékos érkezett. Érdekesség, hogy a fülöpi csapatban ekkor hárman is vagyunk szentimreiek: Bozó Zsolti, Borsos Zoli és én. Az első félidőben meglepjük az ekkor még túl magabiztos Szentimrét és váratlanul 3-0-ra vezetünk!! A 2. félidőben kb. 10 perc után lejövök, nem megy tovább. A 10 főre olvadt csapat nem bírja a végéig és a cserékkel felfrissített Szentimre simán nyer. Fülöpszállás-Soltszentimre 3-7 (Gól: Benkó M. 11-esből, Király R., Czakó A., Fodor Gy., Csurka S., Fodor Gy., Mózer F.). Március 5. Soltszentimre-Ágasegyháza 1-3 (Gól: Tóth J.) Március 12-én Akasztón a stadionban az őszi meccs visszajátszása: STADLER FC-Soltszentimre 14-0. (Ez kicsit sok lett!!)

És akkor március 17-én hazai pályán a csapat elkezdi a rettentő nehéznek ígérkező „tavaszi hadjáratot” a bennmaradásért. Először Hartát fogadjuk. Ifi eredmény: Soltszentimre_harta 3-2. A meccs előtt senki sem akart még csak gondolni sem a vereségre! És ahogy a csapat erejéből tellik, küzd is végig. A sors a kezünkbe adta a nagy lehetőséget. A II.félidőben kaptunk egy 11-est! A büntetőt Benkó Misi gondosan célozva,jobb belsővel,középmagasan,egy méterrel a bal kapufa mellé helyezi. A küzdelmes mérkőzésen így egy reményt keltő gólnélküli döntetlennel eggyel növeljük pontjaink számát.

 

                            Soltszentimre-Harta 0-0 

 

Elérhető közelségben ekkor az 5 pontos Dunaegyháza, a 11 pontos Orgovány és a 12 pontos GAMF volt. Hétköznap 20-án először Hetényegyházán játszik a csapat edzőmeccset. Hetényegyháza-Soltszentimre 4-1 (Gól: Mózer F. 11-esből). Majd folytatva a kemény menetet 21-én Csengődön edzőmeccs. Itt már játszik az addig sérült Tóth Laci (Totya) is. És rögtön 2 gólt rúgva váratlan, de nem érdemtelen győzelemhez segíti a csapatot. Csengőd-Soltszentimre 1-3 (Gól: Tóth L. 2, Kovács J.).

A lendületet sajnos nem sikerül átvinni a bajnoki meccsekre. Idegenbeli látogatás Tabdin: Ifi eredmény: Tabdi-Soltszentimre 2-1. Az ifi meccsen szilveszteri sportkabaréadásba illő jelenet. A hazaiak végeznek el bedobást a saját térfelükön. A jobbhátvédjük úgy dönt,hogy inkább hátrafelé végzi el a partdobást. És a labdát egy pattanás után simán bedobja a saját kapujukba! A szentimrei drukkerek a röhögéstől ordítva őrjöngenek a nézőtéren,de a bíró sípol: kirúgás az 5 és felesről! Kiderül,hogy van egy olyan szabály,miszerint nem lehet öngólt ítélni,ha a bedobó játékoson kívül senki más nem ér a labdához. Ha a kapusuk csak újjheggyel is beleér a feje felett átpattanó labdába,már gól lett volna! A nagycsapat sajnos kétgólos vereséget szenved. Az egyik hazai gól: Egy jobboldali,alacsonyan suhanó beadásra alig a föld felett úszva érkezik egy tabdi csatár,és egy szép,csúsztatott csukafejest küld a hosszúsarokba.
 

 

                             Tabdi-Soltszentimre 2-0 

 

Március 31-én hazai pályán a Ladánybenét fogadjuk. Ifi eredmény: Soltszentimre-Ladánybene 3-7. Tavaly a nagycsapat ott csúnya (7-2-es) vereségbe szaladt bele. Hát a hazai pálya sem jelent ma előnyt. Megint sima a meccs, és sajnos ismét nem szerzünk még gólt sem. Ennél kisebb arányú vereségre végig esélyünk sem volt. A meccsen Mózer Feri balhátvédet játszik.

 

                         Soltszentimre-Ladánybene 0-4 

 

A helyzet nem sokat javul a következő, Vecsei vendégjátéknál sem. A tavaszi szezon leggyalázatosabb mérkőzése! Mintha a téli erősítéseink meg sem történtek volna! Erre a teljesítményre a csengődi,kőrösi,kecskeméti sztárokkal teletűzdelt csapat helyett az őszi gárda is képes lett volna. Lélektelen,gyenge játék! Ifi eredmény: Dunavecse-Soltszentimre 2-2. Érdekesség,hogy mindkét gólt a kapus Sallay Gy.szerzi.

 

                          Dunavecse-Soltszentimre 6-1

                                      (Gól: Király R.) 

 

 

Április 10-én az ágasegyházi edzőmeccsen sikerül nyernünk Csurka Sanyi találatával. Ágasegyháza-Soltszentimre 0-1 (Gól: Csurka S.)

Ez a győzelem és a szerkezeti változtatások úgy tűnik erőt adnak a következő hazai meccsre. Az első félidőben Totya 15 méterről,középről úgy bombáz a kapu bal odalába,hogy a labdát kicsit jobb külsővel lövi meg,amitől a laszti egy kifelé kanyarodó "kifli" ívet vesz fel,és így a kapusnak esélye sincs! Ifi eredmény: Soltszentimre-Nyárlőrinc 2-3. Így Totya bombagóljával rettentő fontos 3 pontot szerzünk, hisz így a szezon során először elmozdulunk az utolsó helyről. 15. Soltszentimre 6 pont. 16. Dunaegyháza 5 pont.

 

                             Soltszentimre-Nyárlőrinc 1-0

                                          (Gól: Tóth L.) 

 

Következett egy ismét létfontosságú kecskeméti vendégjáték a főiskolások ellen. A meccsen a legjobb összeállításban tudunk játszani és szoros meccsen de megvan az újabb siker!!! A mérkőzésen említésre méltó még, hogy az őszi súlyos sérülése után ezen a meccsen játszik először csereként Csaba öcsém.

 

                                GAMF-Soltszentimre 2-3

               (Gól: Mózer F., Németh I. (11-esből), Csurka S.) 

 

Április 28-án egy 6 pontos mérkőzés következett ismét az utolsó helyezett Dunaegyháza ellen. Ifi eredmény:Soltszentimre-Dunaegyháza 3-1. Nagyon sokáig 1-1-re állunk,majd szabadrúgást kapunk közvetlenül a jobb oldali oldalvonal (!) mellől. A labdának Nagy Ricsi fut neki és óriási bombagólt lő,az ellenkező,jobb felső ficakba! A labda a két hálótartó vas közé vágódik,annyira vinkli! Igazi álomgól! A nagyderbi egy igazi kiesési rangadó, nagyon izgalmas meccs. Sokkal jobban kezdünk,megérdemelten vezetünk 3-1-re. De az ellenfél talpra áll,és kiegyenlítenek 3-3-ra. A harmadik góljuk után Herczeg Lala,aki már náluk játszik, időhúzási szándékkal felkapja a hálónkból kipattanó labdát és a Gulyás Györgyiek portájára bombázza át. Fogy a remény,de hajtunk tovább! Egy balról érkező beadást Németh Pista középről,nagy erővel zúdít a léc alá,4-3! Szintén balról jön a beadás,és az érkező Kovács Dodi az öt és felesről elcsúszva kotorja a labdát a hálóba,5-3! Dodi első gólja a felnőtt csapatban. Győztünk! A gólgazdag derbin megvan (a zsinórban 3.) győzelem, amely a végelszámolásnál rengeteget jelentett!!!

 

                         Soltszentimre-Dunaegyháza 5-3

       (Gól: Csurka S., Benkó M., öngól, Németh I., Kovács J.) 

 

Így a 22. forduló után 12 ponttal állunk, és már csak 3 pont a hátrányunk a Gamf-fal és Orgovánnyal szemben.

Május 1-jén az előrehozott 30. fordulóbeli meccset játssza a csapat Kecelen. Sajnos nem sok sikerrel, itt megszakad a győzelmi széria, de a 3. helyen álló Keceliek ellen ez benne volt erősen a pakliban. Ráadásul, hogy fokozzuk a hülyeséget, Mózer Ferinek 3 sárgalapja miatt eltiltása volt, de ezen a meccsen játszott és utólag 3 pontos büntetéssel sújtották a csapatot. Még ez is…Ifi eredmény: Kecel-Soltszentimre 4-1.

 

                                  Kecel-Soltszentimre 4-1

                                 (Gól: Németh I. (11-esből) 

 

A sorsolás szerinti 23. fordulóban szombaton délelőtt szabadszállási vendégszereplés. Hát eddig nem igazán sok sikerélményünk volt eddig erről a pályáról!! És amikor ilyen helyzetben talán legkevésbé várnák a szurkolók, a csapat óriásit alakít!!! Előbb egy a 11-es pont környékén pattogó labdát Csurka Sanyi átemel a kimozduló kapuson (0-1), majd a folytatásban ismét az ő pillanatai jönnek. 20 méterről egy szabadrúgást csavar varázslatosan a kapuba 0-2!!! A szabadiak ma képtelenek gólt rúgni, remekül megszűrjük a támadásokat már a középpályán. A 2. félidőben a szerencse is velünk van, egy lövés Pudek hátáról pattan a kapuba, a vége fölényes siker!!!

 

                   Szabadszállási Honvéd-Soltszentimre 0-3

                                 (Csurka S. 2, Király R.) 

 

Azért, hogy ne legyen teljes az örömünk, jön a feketeleves: a keceli meccsen Mózer Feri 3 sárga lappal játszott, emiatt a csapat 3 büntetőpontot kap. Hát hiányzott, mint léggömbárusnak a nyílzápor!!!

Május 12-én Kiskunmajsát fogadjuk hazai pályán. A csapat jól küzd, Seres Zoli (Duda) óriási szabadrúgásgólt ragaszt jobb külsővel a jobb felső sarokba, de ezúttal ez kevés, egygólos vereséget szenvedünk Majsától. Ifi eredmény: Soltszentimre-Kiskunmajsa 0-2.

 

                          Soltszentimre-Kiskunmajsa 1-2

                                       (Gól: Seres Z.) 

 

A következő hétvégén ismét hazai pálya, ezúttal Kunszállás a vendég. Az első igazi,kánikulai hétvége az évben. Többen attól tartanak,hogy majd a kissé korosodó új igazolásaink nem fogják bírni a nagy meleget. Ehhez képest....Az első gólunk: Udvardi Ricsi ügyesen fordul kapura a 16-os sarkán,és eltalálja a bal alsó sarkot,gól! És még azt hittük,hogy majd az öregek nem bírják végig a meleg miatt! 90.perc: egy jobboldali beadásra Csurka Sanyi érkezik a legjobban a hosszú oldalon, és anélkül,hogy fel kellene ugrania,előre dőlve,félmagasan a kapu jobb oldalába fejel,3-1,és vége! Ifi eredmény: Soltszentimre-Kunszállás 2-2.

 

                        Soltszentimre-Kunszállás 3-1

                  (Gól: Udvardi R., Benkó M., Csurka S.) 

 

A következő hétvégi orgoványi kirándulásnál is végig partiban vagyunk, de sajnos nem sikerül a pontszerzés. Ricsi közelről,az 5 és feles távolságából szerzi a gólunkat. Szegedi Miki ököllel leüti Czakó Andrist,amiért kiállítják,és 15 meccses eltiltást kap. Ifi eredmény: Orgovány-Soltszentimre 1-0.

 

                             Orgovány-Soltszentimre 2-1

                                      (Gól: Udvardi R.) 

 

3 fordulóval a vége előtt hatalmas versenyfutás várható a bennmaradásért! A Dunaegyháza 9 ponttal biztos kiesőnek számít, nekünk 15 pontunk van, a GAMF-nak 16!! De hiányzik az a 3 elvett büntetőpont!!

Június 2-án a 7. helyen álló Akasztót fogadjuk, nehéz meccs várható. A csapat ismét jól küzd és ennek most eredménye is lesz, hiszen Feri és Totya góljával sikerül kiharcolni a győzelmet és megszerezni a rendkívül fontos, (mint később kiderül bennmaradást érő) 3 pontot!! A gólok: Mózer Feri egy lapos lövésből szerzi az első gólunkat. Egy kissé véleményes 11-es,Totya becsapja,és "elküldi" jobbra a kapust,majd magabiztosan, laposan a kapu bal sarkába helyez. Ifi eredmény: Soltszentimre-Akasztó 3-2.

 

                               Soltszentimre-Akasztó 2-1

                           (Gól: Mózer F., Tóth L. 11-esből) 

 

A főiskolások egy gólgazdag meccsen (4-4) csak ikszelnek Kecellel, így 18 ponttal „kitettük az indexet!! Az utolsó előtti fordulóban Félegyházi vendégjáték. Az első játékrész első felében tucatjával hagyjuk ki a a nem 100, hanem 1000%-os helyzeteket,mindet a 16-oson belülről! Nem hisszük el,amit látunk,de nem is lehet felfogni! Mígnem aztán Tóth József (Pió) az alapvonalról visszaemel egy labdát,és Mózer Feri közelről a kapu bal oldalába fejel,1-0! Aztán jön a törvényszerűség:az egymillió kihagyott helyzet következményeként a Honvéd négyet rúg, mi pedig összeesünk.

 

                 Kiskunfélegyházi Honvéd-Soltszentimre 4-1

                                         (Gól: Mózer F.) 

 

Így izgulhattunk, hogy mit játszik a GAMF. Ők Hartával egy 0-0-s döntetlent játszanak, így az utolsó forduló előtt a 2 csapatnak 18-18 pontja van, nekünk jobb a gólarányunk. Minden az utolsó fordulóban dől el!! Hozzánk a már bajnok Lakitelek érkezik, ők Tabdira utaznak. Papírforma szerint a 2 kiesőjelölt csapatnak nincs túl sok esélye, de a labda kerek, a fociban történtek már csodák!! Az ellenfél itt ünnepelhette a bajnoki címét,ennek megfelelően nagyon nehéz mérkőzés várt ránk. És ez a szép futballban:nagyon jól tartjuk magunkat! Teljesen méltó ellenfelei vagyunk a bajnokcsapatnak. Sőt! A 30.perc táján Király Robi (Pudek) egy reménytelen előreívelés után vágtat a jobb oldalon. Ez a labda már a "nádasban van",-mondják a nézőtéren. De Pudek gyors,mint a paripa! Hihetetlen módon,az utolsó centimétereken utoléri a focit,és visszafejeli a kapu elé. Erre a világon senki sem számított,a kapu előtt teljesen üresen ácsorgó Mózer Feri sem. Ő is annyira meglepődik,hogy az egy pattanás után érkező labdát az üres kapu előtt állva a bal kapufára bombázza! Bekapunk két gólt,és a második félidő közepén szöveg miatt kiállítják Csurkát és Serest. De ezen a napon jellemző az erőnkre,hogy a még hátralévő sok időben,9 ember ellen sem tudnak már újabb gólt lőni,marad a 0-2. Ifi eredmény: Soltszentimre-Lakitelek 0-2.

 

                               Soltszentimre-Lakitelek 0-2 

 

A meccs alatt megy a körömrágás, izgulás végig, mi lehet Tabdin…Nem hagynak cserben bennünket, 4-2-re megverik a kecskemétieket, így jobb gólaránnyal mi végzünk a 14., bennmaradást érő helyen. Húúú….nehéz szezon volt!!

 

A Megye II. Északi csoport 1995-96-os szezon végeredménye:
 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Lakitelek
23
5
2
122-30
74
2.
Dunavecse
22
3
5
96-29
69
3.
Kiskunmajsa
21
4
5
112-31
67
4.
Kecel
20
6
4
86-47
66
5.
Tabdi
18
5
7
62-33
59
6.
Ladánybene
15
5
10
70-59
50
7.
Kkfélegyházi Honvéd
13
4
13
48-57
43
8.
Akasztó
12
6
12
56-52
42
9.
Szabadszállás
10
11
9
58-55
41
10.
Nyárlőrinc
10
7
13
59-64
37
11.
Orgovány
9
4
17
39-59
31
12.
Kunszállás
6
8
16
40-68
26
13.
Harta
6
5
19
35-77
23
14.
Soltszentimre*
6
3
21
33-90
18
15.
GAMF
5
3
22
43-123
18
16.
Dunaegyháza
3
3
24
41-126
12

* A Soltszentimre csapatától 3 büntetőpont levonva.
 

A téli erősítéseknek köszönhetően – ha vért izzadva is – de sikerült kiharcolni a megye II. osztálybeli tagságunk folytatását!! A „tavaszi hadjárat” nélkül ez lehetetlen lett volna, főleg az elkeserítő ősz után (őszi szezon: 2 pont; tavasz: 19 pont). A tavaszi teljesítményt, ha egész évben tudtuk volna hozni, akkor az a végelszámolásnál a középmezőnybe elég lett volna!! Főleg a gólszerzéssel állt hadilábon a csapat. Bár az őszi „csúcson” a 0,73 gól meccsenként kicsit sikerült javítani: (1,1/meccs), de így is elmondható, hogy a legkevesebb gólt (33) mi rúgtuk a mezőnyben.  A kapott gólok tekintetében is icipici javulás volt tapasztalható az őszhöz (3,8 gól/meccs) képest, ezúttal kereken 3 gól/meccsre végeztünk az egész évet tekintve. Az is sokat elárul, hogy a csapatot tekintve 5 góllal gólkirály lehetett valaki!!

 

A csapat gólszerzői: Házi gólkirály:

Csurka Sándor – Udvardi Richárd  5-5 gól

 

Mózer Béla Ferenc 4, Nagy Rudolf 3 gól, Király Róbert 3 gól, Németh István 3 gól, Tóth László 2 gól, Benkó Mihály 2 gól, Seres Zoltán 1 gól, Kovács József 1 gól, Fodor Gyula 1 gól, Pásztor Lajos 1 gól, Bozó Csaba 1 gól
 
 
Megyei II.osztály,Északi-csoport,1995/96. Ifjúsági tabella:
 
1. Lakitelek                   64 p.
2. Kiskunmajsa              63 p.
3. Kunszállás                 51 p.
4. Kecel                        51 p.
5. Dunavecse                 45 p.
6. Ladánybene               38 p.
7. Orgovány                  32 p.
8. Nyárlőrinc                28 p.
9. Tabdi                       25 p.
10. Soltszentimre          22 p.
11. Akasztó                   16 p.
12. Harta                       9 p.
13. Dunaegyháza             3 p.