Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye II. Északi csoport 1993/94 - egy jó nyitóév a megye II.-ben

2010.03.09
1993/1994. Megye II. osztály Északi csoport
 
 

Ismét kis helybeli „focitörténelmi pillanat”: a csapat nyáron elkezdi a felkészülését a magasabb osztálybeli szerepléshez. Megalakul az ebben az osztályban már kötelező ifjúsági csapat Bujdosó István edző irányításával. A felnőtt csapatnál is nagy a játékosmozgás, változik a keret. Érkezők: Holman Péter, Turu Gyula, Fésűs Ferenc, Suba György, Albert Gábor, Berta Zsolt, Izsákról Szabó Zoli és Bencze Zoli. A helybeliek közül újra játékra jelentkezett Nagy Kristóf, Turú Peti és Cseh-Szakál Peti, valamint hazatért a rutinos Palla Gabi a csatársorba, Benkó Misi pedig a védelembe. Az ifi csapat keretéhez került Andó Csaba, Sallay Gyuri, Pap Sanyi és Kupsza Józsi. Sajnos Juhász Jani nem vállalta a magasabb osztályt és vele távozott a védelemből Török Zoli is. A tavalyi csapathoz képest hiányzott még: Szamek Sanyi, Kasza Tamás, Kövesdi János. A szezon elején Mózer Feri sem játszott, ő az őszi szezon közepén csatlakozott a csapathoz.

 

A csapat 1993. július 25-én kezdte az edzőmeccseket, először Tabdi ellen hazai pályán. Egy jó ellenfél ellen, aki évek óta a megye II. élmezőnyében van, sikerül egy jó meccset játszani. Az egyik újonc Albert Gabi góljával döntetlen a vége, csere vagyok, kb. 20 percet játszok a végén középpályán. Soltszentimre-Tabdi 1-1 

Augusztus elsején az ifi csapatunk is lejátssza első mérkőzését hazai pályán. A fiatalok Tabdi ellen 2-2-es döntetlent játszanak. Sajnos a nagycsapat elég jelentős „vérveszteséget” szenved a meccs előtt. Faragó Zoli autóbalesetezik, megsérül és sajnos kórházban van. Valószínű egy darabig nem számíthatunk rá! Így a tavalyi sikercsapatból, a távozások és a baleset miatt, éppen a siker egyik záloga, a támadó szekció - Faragó-Mózer-Kasza csatársor, Juhász Janika mint irányító középpályás -a szezon elején hiányzik. Mint később kiderült, ez jelentősen befolyásolta a szezonkezdetet. Az új emberekből, ekkor még nem sikerült ütőképes csapatot kovácsolni Sanyinak.

A következő edzőmeccseken a közelgő lakodalmi előkészületeim miatt nem tudtam játszani, így a többiek beszámolójára hagyatkozom. A „szomszédok” ellen igazi gólgazdag mérkőzésen. Soltszentimre-Fülöpszállás 7-4 (Gól: Palla G., Benkó M., Nagy R., Nagy R., Benkó M., Bencze Z., Albert G.) A megye I. osztályú Izsáktól idegenben szoros meccsen kapunk ki 1-0-ra. Izsák-Soltszentimre 1-0. Augusztus 8-án Szalkszentmártonban Gabi és Rudi góljaival nyerünk. Szalkszentmárton-Soltszentimre 1-2 (Gól: Palla G., Nagy R.) Fülöpszállás ellen a visszavágón már én is játszom, döcögős a játék, a vége döntetlen.

A következő edzőmeccsen Nagy Rudi elemében van, - talán érzi, hogy Zoli helyett most neki kell felvállalni a gólszerzést – és mesternégyest rúg! Soltszentimre-Szalkszentmárton 4-2 ( Gól: Nagy R. 4)

A kezdésre így körülbelül az alábbi csapat készült: Németh János, Antal János, Holman Péter, Turú Gyula, Andó István, Nagy Kristóf, Benkó Mihály, Szabó Zoltán, Berta Zsolt, Bencze Zoltán, Fésűs Ferenc, Nagy Rudolf, Palla Gábor, Turú Péter, Albert Gábor, Mózer Csaba, Andó Csaba. Supka Sanyi, az edző  is beszáll néha.

Ehhez a kerethez jöttek még pluszban az ificsapatból az esetlegesen számításbavehető játékosok. Faragó Zoli sajnos a balesete miatt csak a 8. fordulóban játszik először, Mózer Feri pedig a szezon közepén csatlakozik a csapathoz, ez így – főleg a támadójátékunkat nézve - nagy „vérveszteség” az elején!

1993 08. 15. Egy újabb nagy nap a kis helyi focitörténetben. Megye II. osztály, Északi csoport. 1 forduló a Kiskunfélegyházi Honvéd ellen. Először a fiatalok kezdenek, ők sokáig egész jól állnak, a vége előtt 7 perccel omlanak össze, így 3-0-ra kikapnak. A nagymeccs kezdete előtt 5 perccel még nincs csatárunk, Palla Gabi sehol, végül Rudi zuhan be éppen a kezdésre!! Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a meccs!

A 3.percben Szabó Zoli nem néz fel, úgy gurít haza Mötinek,aki már kiindult a kapujából. A labda szép lassan a bal sarokba gurul (0-1).A félidőben 1-0-ra vezet Félegyháza, a folytatásban összeesünk, és kijön a rutinkülönbség.

 

 

                 Soltszentimre-Kiskunfélegyházi Honvéd 0-4 

 

A folytatásban megyünk Tabdira. Az ifisták megszerzik első pontjukat, 0-0 a meccs vége. Mi az első félidőben még jól állunk, Benkó Misi óriási bombagólt ragaszt a kapuba, ezzel 1-1-el fordulunk. Egy teljesen szabályos gólt nem ad meg a bíró, és ez kicsit megkavarja a csapatot a folytatásban. A végére ismét összeomlunk, valamiért még mindig csak döcög a gépezet.

 

                                Tabdi-Soltszentimre 4-1

                                        (Gól: Benkó M.) 

 

Hétközben játszunk Ágasegyháza ellen egy edzőmeccset. Soltszentimre-Ágasegyháza 1-1 (Gól: Albert G.)

A 3. fordulóban Csengődre látogatunk, nem túl jó előjelekkel, hiszen a Csengőd abban az évben nagyon beerősített. Be is jönnek az előjelek, sima a meccs sajnos. Jön a most már „menetrendszerű” 4-es. Az ifi is kikap 2-0-ra.

 

                             Csengőd-Soltszentimre 4-0 

 

Szeptember 5.-én Orgovány látogat el hozzánk. Az előmeccsen az ifi gólgazdag meccsen 4-2-re kikap. A felnőtt meccsen végre kicsit összeáll a csapat, a védekezés is jól működik, és ha átjönnek az utolsó vonalon, még mindig ott van Möti, aki ma remekül véd. Első félidő közepe: 11-es az Orgoványnak! A bal alsó sarokba tartó labdát Möti gyönyörű vetődéssel kivédi! S bár a gólokkal továbbra is adós a csapat, végre megvan az első pont. A Petőfi Népe akkori tudósítása szerint: „Az elmúlt idényben bajnoki reményeket dédelgető Orgoványnak nem sikerült a soltszentimrei kirándulás.”

 

                             Soltszentimre-Orgovány 0-0 

 

Következett a tavalyi „ádáz” ellenfél Szabadszállás. Hát folytattuk ellenük a rossz szériát, bűnrosszak vagyunk, a vége sajnos - mondhatni a tavaly megszokott – többgólos vereség.

 

                     Honvéd Radnóti SE- Soltszentimre 3-0 

 

A sokáig emlékezetes szeptember 19.-ei meccs Hetényegyháza ellen. Marek büntetőből szerzett góljával sikerül vezetést szerezni. Sőt Nagy Rudi növeli az előnyt (2-0) A gólörömben az egész kispad felugrik, beverem a fejem a kispad sarkába, ömlik a vér a fejemből. Bemegyek lemosom kicsit, teszünk rá egy zsebkendőt, és végignézem a meccset! A vége meleg lesz, Hetény szépít, de ennyi, vége, megvan az első győzelem!!!

 

                       Soltszentimre-Hetényegyháza 2-1

                          (Gól: Antal J. (11-esből), Nagy R.) 

 

A 7. fordulóban Tiszaalpárra utazunk. Cserének beöltözöm, de a fejemen még a múlt hétvégi idétlen baleset miatt kötés (össze kellett varrni az ügyeleten). Az ifi csúnyán kikap, egy hatos a vége. Mi jól tartjuk magunkat, a félidőben 1-1. A végén egy kis bírói „hazai pálya előnye” is bejátszik (a II.félidőben a világon minden egyes szentimrei támadásnál, mint az őrült, lengetett a partjelző, les...les...les egyfolytában). A hazai gólra, már nem tudunk válaszolni.

  

                            Tiszaalpár-Soltszentimre 2-1

                                       (Gól: Mózer F.) 

 

  

Mózer Feri itt még, mint csengődi játékos játszott nálunk, a folytatásban sikerült visszaigazolni, valamint a védelmet is megerősíteni a rutinos Herczeg Lajossal. Október 3. Csólyospálos ellen hazai pályán. Igazi „alsóházi rangadó”. Mi 3 ponttal a 14. helyen vagyunk, mögöttünk a GAMF van 1 ponttal és a Csólyospálos pont nélkül. Az ifimeccsen a csólyosi ifi 9 emberrel állt ki, a mieink kihasználják ezt és 4-1-re nyernek, ezzel megteremtik a jó hangulatot a nagymeccsre. A játék kicsit döcög, sajnos az ellenfél helyezésének megfelelően félvállról is vesszük. 0-1 oda, majd a második gólt is megszerzik, valamelyik védőnk a gólvonal mögül vágja vissza a labdát. Csakhogy a meccset Szabó Laci (Dadara) vezeti, és továbbot int! Sikerül fordítani, a félidő 2-1 ide!! Az esős meccsen a 90.percben Turu Gyuszi jobb oldalról gyönyörűen rádől egy lövésre,és a labda a jobboldali kapufáról a hálóba pattan (3-1)!!. Megvan a meccs, és az újabb 2 pont.

 

                          Soltszentimre-Csólyospálos 3-1

                       (Gól: Nagy R., Antal J., Turu Gy.) 

 

A 9. fordulóban ismét alsóházi rangadó Dunaegyházán. Ők – köszönhetően a múlt heti győzelmünknek- mögöttünk vannak. Egy esetleges győzelemmel újabb nagy lépéseket tehetnénk a középmezőnyhöz felzárkózáshoz. Az ifi súlyos vereségbe (8-0) szalad bele. A nagycsapat viszont jól kezd, az első félidőben kétgólos előnyt szerez a 2 rutinos játékosunk Palla Gabi és Marek szabadrúgásgólja révén. Bár Dunaegyháza szépít és a vége szoros, azért megvan az újabb győzelem!!

 

                           Dunaegyháza-Soltszentimre 1-2

                                   (Gól: Palla G., Antal J.) 

 

A folytatást a 12. helyről várta a csapat immár 7 ponttal. A sorsolásnak köszönhetően újabb nagy lehetőség nyílt a felzárkózásra. Hazai pályán a 13. helyezett Hartát fogadtuk. A kezdőhangulatról az ifi gondoskodik, egy remek meccsen Markó Viktor 20 perc alatt 4 gólt szerez, a csapat remekül játszik és 5-2 arányban legyőzi az addigi listavezető hartai ifit. A felnőttmeccs is őrület lesz: az első félidő viszonylagosan nyugalomban zajlik, Marek góljával mi szerzünk vezetést. Na de a folytatás: az eredmény állandóan változik, 1-1; 2-1; 2-3; Az ellenfél csatárját Bleszák Csabát nem tudjuk tartani, ő tartja a lelket az ellenfélben, mesterhármast rúg. Azért nálunk is vannak gólvágók (Palla Gabi, Nagy Rudi), és a végén 3-3; 4-3!!! A gólpárbajból mi jövünk ki jól!!!

 

                                Soltszentimre-Harta 4-3

                   (Gól: Antal J., Palla G., Nagy R., Palla G.) 

 

A jó szériának köszönhetően a csapat felzárkózott a 9. helyre, és újabb nagy lehetőség: Kecskemétre látogatunk a GAMF-hoz, akik a forduló előtt 3 ponttal a 15. helyen voltak. Palla Gabi és Mózer Feri góljaival 2-1-es vezetéssel fordulunk. A játék bár nem igazán jól megy, sok a pályán a veszekedés, a duma, de végül is eredményes,. A folytatásban újabb 5 találat esik, amelyből hármat mi szerzünk, és így a végén örülhetünk. A második félidőben Möti kivéd egy 11-est. Ennek apropóján hazafelé duma a buszon: Mózer Feri Mötinek: „- Möti, te miért csak kiütöd a 11-est, miért nem fogod meg rendesen?” Möti vissza: „- Feri, én a te 11-esedet fejjel kivédtem volna!’”  Folytatódik a győzelmi széria!!!

  

                             GAMF-Soltszentimre 3-5

                        (Gól: Palla G., Mózer F., Antal J.,

                             Palla G., Mózer F. (11-esből) 

 

A 12. fordulóban Kunszállást fogadjuk. Az ifi 1-1-es döntetlent játszik. Az első félidőben egy baloldali, alacsonyan suhanó beadást Marek mintegy 30 cm-rel a talaj felett úszva, gyönyörű csukafejessel küld a bal alsó sarokba!! A félidőben 1-0-ra vezetünk. 2-1-es vezetésünknél Mózer Feri a 16-os vonalán oldalirányba vezeti a labdát, két lövőcselt is csinál, kétszer beijeszt a védőnek, majd harmadszorra a kapu közepébe bombáz (3-1)!!! Úgy néz ki jól alakul minden, de a kunszállási találat után (3-2), a vége ismét izgalmas lesz! A legvégén a spori nem ad meg nekünk egy egyértelmű 11-est, inkább gyorsan lefújja a meccset. De azért megvan a meccs, és immár ez az 5. forduló, amely óta tart a győzelmi széria, és ezzel feljövünk a tabella 7. helyére!! 

 

                                Soltszentimre-Kunszállás 3-2

                              (Gól: Antal J., Nagy R., Mózer F.) 

 

A búcsú napján, november 07-én, egy „keményebb dió”, a 2. helyen álló Lakitelek következett. Ilyenkor már körvonalazódott, hogy abban az évben a Csengőd és Lakitelek folytat nagy harcot az elsőségért. A Lakitelek csapata tele volt tűzdelve hajdan magasabb osztályban játszó, rutinos játékosokkal. (Pld. az NB I.-et is megjárt Domoniccsal) Az ifi kitesz magáért, Csaba öcsém vezetésével 2-1-re megnyeri a meccsét. Remek időjárás, nagyszámú nézősereg fogadja a csapatokat. Kiválóan tartja magát a csapat az első félidőben, Mózer Feri gyönyörű gólt rúg. Remek kiugratást kap, és a kilépő kapus feje fölött a hálóba emel. A félidő közepén egy szentimrei támadás során egy kisebb szabálytalanságot követnek el Mózer Ferivel szemben, melynek során mindkét játékos a földre kerül. A bíró sípja néma marad. A visszafutó Feri elfut a még térdelő lakiteleki védő mellett, és belecsíp a nyakába!! A hátvéd kaszáló mozdulattal utánarúg, de Feri számít erre, és magasra felugrik, nem találják el, de elterül a földön. A partjelző Dadara a csípést nem, de az utánrúgást észleli, lengeti a zászlót, odahívja a bírót. Beszélnek, mald piros lap, kiállítás a lakitelki játékosnak!! Az első játékrész derekán máris emberelőnybe kerülünk. A szünet előtt egyenlítenek, így 1-1 a félidőben. A végére sajnos bejön a papírforma, és Somogyi góljára már nem tudunk válaszolni. Na, az ilyen meccsekre szokták mondani, hogy így lehet veszteni! A csapat jól küzdött a nagyobb tudású és rutinú ellenféllel szemben, és bár alulmaradt, de tisztességesen helytállt.

 

                               Soltszentimre-Lakitelek 1-2

                                       (Gól: Mózer F.) 

 

A következő hétvégére, november 13.-a reggelre az időjárás a múlt heti gyönyörű időhöz képest teljesen ellentétes, szélsőséges arcát mutatja, ugyanis esik a hó. Napközben pedig nemhogy csökkenne az intenzitása, hanem még jobban szakad, így kb. 20-30 cm hó leesik. Mivel az időjósok előrejelzése szerint esély sincs a javulásra, így a korán jött tél miatt az utolsó 2 fordulót a Labdarúgó Szövetség -a pályák alkalmatlansága miatt- elhalasztja tavaszra. Így Ladánybene és Nyárlőrinc ellen tavasszal lesz folytatás.

November 28.-án még azért próbálkozunk, a pálya le van takarítva, de az edzőmeccsen így is inkább csak korcsolyázás van. Soltszentimre-Izsák 0-2. A csapat télen részt vesz a kiskőrösi Téli Kupa teremtornán, ahol az erősebb ellenfeleknek köszönhetően utolsó helyen végez. (Akasztó-Szentimre 6-4; Csengőd-Szentimre 7-1; Tabdi-Szentimre 4-4; Kunszállás-Szentimre 10-2.) A tavaszi alapozás folyamán sok edzőmeccset játszunk, váltakozó eredményekkel. Ágasegyháza-Soltszentimre 4-1 (Gól: Antal J.); Soltszentimre-Orgovány 0-2. Majd egy remek eredmény a havas, jeges pályán: Marek 2 szabadrúgásgóljával megverjük a megye I. osztályú Izsákot!! Soltszentimre-Izsák 2-1 (Gól: Antal J. 2). Érdekesség: Az ellenfélnél játszott a szentimrei Csontos Csabi is. A visszavágón azért már helyreállnak az erőviszonyok: Izsák-Soltszentimre 5-1 (Gól: Fésűs F.). Február 27.-én hazai pályán sikerül Ágasnak is visszavágni: Soltszentimre-Ágasegyháza 2-0 (Gól: Palla G., Krizsán Cs.) 

Az edzőmeccsek végére az alábbi változások történtek a keretben: még az ősszel távozott Turú Péter, Nagy Kristóf, Benkó Mihály, Suba György, Berta Zsolt és Albert Gábor, a téli holtszezonban pedig Mózer Feri, majd szezon közben Fésűs Ferenc, Cseh-Szakál Peti pedig lekerül az ifi keretébe. Érkezett Akasztóról Krizsán Csaba és Varga Anti, valamint az ifinél és néha a nagycsapatnál is számításba vehető Höss Imre Fülöpről, Gémesi Zoltán pedig Tabdiról.

 

Március 6.-án lejátsszuk az őszi szezonból elmaradt meccset Nyárlőrinc ellen. Az ifi kikap 4-0-ra. A nagycsapat is rosszul kezd, bár mi is gólt szerzünk, (Faragó Zoli 16 méterről a kapu közepébe bombáz) a félidőben 1-2!!! A végén legalább az egyik pontot sikerül itthontartani. Varga Anti („Gentile”) elképesztő gólt szerez!! A jobboldali oldalvonal mellől váratlanul úgy dönt, hogy kapura emel! Erre senki nem számít, a labda mindenki felett átívelve a jobb sarokba hullik!!!

 

                           Soltszentimre-Nyárlőrinc 2-2

                               (Gól: Faragó Z., Varga A.) 

 

Hétközben Magyar Kupa meccs a megye I.-es Solt ellen. A változatosság kedvéért a védekező középpálya helyett most jobbhátvéd vagyok. Az első félidőben remekül tartjuk magunkat, 0-0 a szünetben. A végére elfárad a csapat: Soltszentimre-Solt 0-3.

 

Március 12-én Kiskunfélegyházára látogatunk, nem a legjobb előjelekkel: 1. Tavaly ősszel ellenük „megfáztunk” 4-0-ra hazai pályán. 2. Több stabil kezdőjátékos is hiányzik, (Faragó Zoli, Nagy Rudi, Krizsán Csaba, Turu Gyula), elég tartalékosan tudunk csak felállni. 3. Ők a dobogóért vannak harcban, minden pontért küzdenek, főleg hazai pályán. Az ifi kikap 4-0-ra, még ez is - így negatív előjelként -, hát nem jól kezdődik. És ennyi rossz ómen után mint a népmesében, a „kicsik”, a tartalékos csapat megmutatta, hogy tud küzdeni. Remek védekezéssel, nagyszerű játékkal a csapat jól tartja magát, az első félidőben 0-0. na de ilyen bravúrközeli dolgot már csináltunk többször is, csak sajnos utána gyakran jött a fáradtság, és a csapat összetört a végére. De most nem!!! A 2. félidő 12. percében egy remek kontratámadás után Palla Gabi kilép és a kimozduló kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába lövi a labdát!! 0-1!!! A hazaiak mindent megtesznek az egyenlítésért, de ezúttal Möti lehúzza a rolót, fantasztikusan véd!! A védelem is jól zár, csúszva, mászva, küzdve odaérünk mindenhova!! A vége a szezon egyik legszebb emléke, a forduló meglepetése lesz, ami az újságban is megjelenik egy rövid interjúval. („Akiknek a győzelem fontosabb a részvételnél, avagy feljövőben a szentimrei futball?” címmel)

 

                Kiskunfélegyházi Honvéd-Soltszentimre 0-1

                                         (Gól: Palla G.) 

Kép

 

Március 15.-én a másik őszi fordulóból elmaradt meccsre utazunk Ladánybenére. Az ificsapatunk remekül játszik 3-0-ra megveri a hazai fiatalokat!!! A felnőtteknél a Bene, akárcsak a Lakitelek, tele van magasabb osztályt megjárt, egy kis „focilevezetést” a megyei osztályban végrehajtó rutinos játékosokkal. Faragó Zolinak sajnos elég gyorsan, már a 15. perc környékén kiújul a sérülése, helyette szállok be középpályára. A félidőben inkább csak mezőnyjáték folyik, a szünetben 0-0. A folytatásban a hazaiak elég gyakran esnek össze a kaputól „lőtávolra” 20-25 méterre, és ezt a bíró spori gyakran megeszi nekik. Addig jönnek a szabadrúgások, míg az egyiket Meszlényi, a rutinos kecskeméti játékosuk bevarrja 1-0. Szerencsére nem esünk össze és egy pontrúgás után Marek bólint 1-1!!! A folytatásban pedig akár meg is nyerhettük volna a meccset! Jobboldalon Krizsán Csaba keverget, beadja a labdát, én 8 méterre a kaputól nem találom el fejjel jól, a labda Palla Gabihoz kerül aki erre nem számítva már csak belekotor, fölé!! Fésűs Feri nagy labdát kap, besétálhatna a kapuig vele, de ő inkább megpróbálja átemelni 16-ról a labdát a kapuson, nem sikerül, fölé!! Nagy helyzetek voltak!! A végén marad a döntetlen, ami Ladánybenén nem rossz, de a meccs képét és a helyzeteket elnézve, hát igen, a fociban sincs ha… A múlt heti Félegyházi bravúr után folytatódik a jó kezdés, evés közben jön meg az étvágy!!

 

                        Ladánybene-Soltszentimre 1-1

                                     (Gól: Antal J.) 

 

A 17. fordulóban jön az élmezőnyhöz tartozó és szintén nem túl szép őszi emlékű Tabdi. Az ifi kikap 2-1-re, a nagycsapat egy küzdelmes meccsen az egyik pontot itthon tartja.

 

                              Soltszentimre-Tabdi 0-0

 

Március 27-én egy újabb nehéz falat, az éllovas Csengőd érkezik. Az ifisták megosztoznak a pontokon, 1-1 a vége. A felnőtt meccsen az első félidőben kapunk kettőt, félő hogy megint gólzáporos lesz a vége. A szünetben állok be ezúttal jobboldali középpályásnak. Az eredmény nem változik, bejött a papírforma, ezúttal nem sikerült a bravúr.

 

                             Soltszentimre-Csengőd 0-2

  

19. forduló, irány Orgovány. Az ifi kikap 1-0-ra. A nagymeccsen jobboldali középpályásként kezdek. A hazaiak egy kicsit „véleményes” 11-esből szereznek vezetést. Az orgoványiak csatára Magyar, és a védőnk fej-fej mellett futott egy labda után, majd Magyar egyszercsak, mint a harmonika összecsuklik. A bíró megette, büntető. Ezt Palla Gabi egyenlíti ki egy fejesgóllal. Kisebb balesetek: labdával orrba rúgnak, ami olyan „jól” sikerül, hogy alig tudom a vérzést elállítani. Szabó Zoli egy teljes erőből elvégzett felszabadítórúgás alkalmával a labda helyett Marekot rúgja spiccel bokán!! Az orgoványiaknál ősszel és most is játszik a szentimrei Nagy Oszi, akit sajnos nem sikerült hazacsalogatni. Az eredmény nem változik, Orgovánnyal idén oda-vissza döntetlen.

 

                            Orgovány-Soltszentimre 1-1

                                        (Gól: Palla G.) 

 

Következik a tavalyi nagy rivális, akinek lenne mit törleszteni: Szabadszállás. Sajnos ők szereznek vezetést, és ismét nekünk kell kapaszkodni. Ez az első félidőben még sikerül, Palla Gabi egyenlít. Egy laposan guruló indítással kibújik a védők közül, vezeti a labdát, majd 15 méterről jobbal lő, a kapus vetődve hárít. A labda térdmagasságban repül vissza Gabi felé, aki azt a levegőből, de ezúttal ballal egyből a jobb sarokba vágja. (1-1), így a 2. félidő „nulláról” indul. Nagy védelmi hibák miatt gyorsan padlót fogunk, pillanatok alatt 1-4!! A végén Holman Peti becsavar 18 méterről bal lábbal egy szabadrúgást a bal felsőbe, de ez már csak szépségtapasz. Úgy látszik ellenük egyenlőre nem megy, az utolsó 4 meccsen 4 vereség, 3-13, elég csúfos!!!

 

                      Soltszentimre-Honvéd Radnóti SE 2-4

                                   (Gól: Palla G., Hollman P.) 

 

Április 17-én utazunk Hetényre, tavaly ellenük tört meg a jég, szép emlék, az első győzelem!!! Az ifi sajnos beleszalad egy ötösbe, a második félidőben szakad az eső, szerencsére a nagymeccs kezdetére eláll. A hazaiak viharosan kezdenek, folyamatosan támadnak, nagyon beszorulunk. Möti bravúrt bravúrra halmoz, de egy alkalommal ő is kapitulál (1-0). Egy jó ellentámadásból Rudi kiegyenlít, és már úgy néz ki döntetlennel megyünk a szünetre, amikor az utolsó percben bevágnak egy szabadrúgást (2-1). A folytatásban teljesen szétesik a csapat, megszórnak bennünket, már 6-1 oda amikor a végén Faragó Zoli bebombázza a második gólunkat. Hát jól visszavágtak az őszi vereségért.

 

                        Hetényegyháza-Soltszentimre 6-2

                                      (Nagy R., Faragó Z.) 

 

A 21. forduló után a 10. helyen állunk, a jó tavaszi kezdés után kicsit megtorpanni látszik a csapat. Az ifi nyer 3-1-re Tiszaalpár ellen, megalapozzák a jó hangulatot. Az első félidőben Faragó Zoli talál be, majd a folytatásban Krizsán Csaba fejel gólt, és ezúttal a védelem is jól zár, na végre megvan az újabb győzelem!!!

 

                          Soltszentimre-Tiszaalpár 2-0

                            (Gól: Faragó Z., Krizsán Cs.) 

 

Május 1-én Csólyospálosra utazunk, itt a pálya környékén teljes majálishangulat uralkodik, buli van. Az ifi 1-1-es döntetlent játszik a nyitómeccsen, úgy hogy Markó Viki a 90. percben egyenlít ki 1-1-re. A felnőttmeccsen ma be vagyunk oltva gól ellen, kimaradnak a helyzetek. A kimaradt helyzetek közül kiemelkedik Palla Gabié, aki a 15. percben jobbról, 8 méterről a bal kapufát találja el. A szünetben az ifikapussal Sallay Gyurival pénzes melót szerzünk, a majális programjaként büntetőrúgó versenyt rendeznek, és megkérik a vendég ifi- és nagycsapat kapusát, hogy mi védjünk a rendezvényen. Mivel a felnőttnél nincs cserekapus, így Sanyi engedi, hogy én védjek. A banzáj után folytatódik a meccs, ott ahol abbamaradt. Kihagyjuk a lehetőségeinket, a végén marad az egy pont.

 

                         Csólyospálos-Soltszentimre 0-0 

 

Dunaegyháza ellen a hazai meccsen öcsém is kezdő jobboldali középpályásként. Az első félidőben az ő átadásából, Palla Gabi góljával vezetünk (Gabi a gólnál szinte labdástól belöki a védőt). A fordulás után kiegyenlítenek, nem sikerül megszereznünk a győzelmet. A forduló után a 10. helyen állunk 23 ponttal.

 

                         Soltszentimre-Dunaegyháza 1-1

                                         (Gól: Palla G.) 

 

A 25. fordulóban Hartára látogatunk. Az ificsapat lemásolja a múlt hétvégét, ismét 1-1. A nagymeccs balhésan kezdődik, a bíró nem ad meg egy jogos büntetőt, sőt Palla Gabit ki is állítja, így emberhátrányban küzdünk. Sajnos a félidő vége előtt 2 gólos hátrányba kerülünk. Csaba öcsémnek is van 3 nagy helyzete, sajnos kimarad (a legnagyobbnál kb. 11 méterről jobbról nyugodtan felnéz, meg is nézi a jobb alsó sarkot, de a labdát átlósan ellövi a túloldali kapufa előtt). A folytatásban is hiába támadunk, nem sikerül a gólszerzés.

 

                              Harta-Soltszentimre 2-0 

 

Kár az utolsó 3 meccsért, mert a sereghajtók elleni meccseket - az akkor még 2 pontos rendszerben – minimum 5 ponttal lehetett volna zárni, erre nekünk ezekből csak 2 sikerült. Hazai pályán a 14. helyezett GAMF ellen ismét jó lehetőség kínálkozik a pontszerzésre. Annál is inkább, mivel az ellenfél 9 játékossal érkezik a meccsre, és így is küzd végig. A győzelemhez nem fér kétség, de rosszul játszunk. A kettős létszámhátrányban szenvedő kecskemétiektől 2 gólt is kapunk, bár hatot rúgunk. Csaba öcsém is feliratkozik a góllövőlistára az első félidőben. Az alapvonalról visszagurított labdát bal lábbal kegyetlenül bevarrja a jobb felső sarokba. Az 5. gólunk tiszta kabaré! Marek távolról egy meglehetősen gyenge, gurulós lövést küld a kapura. A kapus unottan lehajol érte, és egész egyszerűen a labda mellé tartja a tenyerét! A laszti komótosan a háló közepébe gurul!

 

                                Soltszentimre-GAMF 6-2

    (Gól: Bencze Z., Faragó Z., Andó Cs., Palla G., Antal J. 2) 

 

 

Hétközben edzőmeccset játszunk, nem túl nagy eredménnyel: Csengőd-Soltszentimre 6-1 (Gól: Palla G.)

A 27. fordulóban Kunszállásra látogatunk. Az ifi 5-1-re kikap. A nagymeccsen Bencze Zoli góljával vezetünk a félidőben!! A folytatásban az ellenfél legjobbja Lapsánszki egyenlít, 1 pontot azért szerzünk idegenben.

 

                           Kunszállás-Soltszentimre 1-1

                                      (Gól: Bencze Z.) 

  

Június 2-án ismét egy csúnya edzőmeccs, tartalékosan felállva: Soltszentimre-Csengőd 1-10 (Gól: Bencze Z.)

Június 5-én Lakitelekre utazunk. A nyitómeccsen az ifi kikap 3-0-ra. A felnőttmeccsen Csengőd felajánlott egy vacsorát, ha legalább 1 pontot szerzünk Lakitelek ellen. Hát, igen itt már nagyon éles volt a verseny a feljutásért. Herczeg Lajos a bemelegítés után jelzi, hogy nem tudja vállalni a játékot, így én leszek a beállós. A szezon végére a keret is eléggé elfogy, öcsém is folyamatosan a felnőttben játszik, valamint Gémesi Zolit is sokszor játszatja Sanyi. Az első félidő, mint egy álom: egy pontrúgás után Bencze Zoli - az egyik legkisebb ember a mezőnyben – gólt fejel, 0-1!!! Nagyon jól védekezünk, a tervet felülteljesítve a félidőben vezetünk az 1. helyezett otthonában!! Aztán jön az összeomlás, az egyenlítő góljuk után kártyavárként esünk össze. A legjobb játékosukat Supka Sanyi akarja megfogni („Majd megmutatom én, hogy kell megfogni!). A vége az lesz, hogy Domonics hármat rúg.

 

                            Lakitelek-Soltszentimre 5-1

                                       (Gól: Bencze Z.) 

 

A nyárlőrinci meccs előtt a 10. helyen vagyunk, lefelé már nem tudunk csúszni, viszont 2 esetleges győzelemmel akár 2-3 helyet is tudnánk ugrani előre. Az ifi 0-0-s döntetlent játszik. A csapat ma sajnos ismét a rosszabbik arcát mutatja, 1-0-s félidő után 3-1-re kikapunk.

 

                            Nyárlőrinc-Soltszentimre 3-1

                                        (Gól: Varga A.) 

 

Az utolsó fordulóban az 5. helyen álló Ladánybenét fogadjuk, remek időjárás, nagyszámú nézőközönség fogadja a csapatokat.  Az ifi szárnyal, főleg Markó „D.J. Whigfield” Viki, aki mesternégyest vág. A fiatalok 4-1-re verik Benét, remek a hangulat. A felnőttmeccsen a tét: a 9. vagy 10. hely lesz-e a miénk a végelszámolásnál? Nekünk nyerni kellene ehhez, Kunszállásnak pedig kikapni. Egy Barnabás sztori: A bemelegítésnél Möti „lazázik”, nem veszi komolyan, csak lepkézget. A meccs előtt a benei edző (Seres József) sétál oda a kispadjukhoz, és nagyképűen odaszól az egyik játékosuknak: „Zoli lőjetek messziről! Ez a kapus nem tud védeni, figyeltem a bemelegítést!” Aztán amikor a meccsen Möti már a harmadik bombát szedi ki a léc alól, Barna a benei kispad felé fordul és hangosan ordítva beszól: „Nincs semmi gond! Ez a kapus nem tud védeni, figyeltem a bemelegítést! Az öreg Seres csak pupillázik, úgy tesz mintha nem hallaná. Az első félidőben nem állunk jól, mert az ellenfél vezet a szünetben (0-1). És ekkor szerencsére fordított állapot történik: idén sok meccsen jó első félidő után „bedaráltak” bennünket (Lakitelek, Radnóti, Hetény). Most egy rosszabb kezdés után mi jövünk!! A csapat óriási küzdenitudásról tanúbizonyságot téve vert helyzetből fordít!!! Előbb egy baloldali beadásra Turu Gyula hihetetlen magasra emelkedik, és igazi felhőfejest küld a kapuba (1-1), majd a vége előtt nem sokkal öcsém remek labdát ad Gentilének, aki kilövi az alsó sarkot 2-1!!! Fordítottunk, a hangulat nagyszerű, a közönség hálás!!!

 

                         Soltszentimre-Ladánybene 2-1

                                 (Gól: Turu Gy., Varga A.) 

 

És miután Kunszállás kikapott, megvan a 9. hely!!! Ez összességében reális volt a csapat egész évi teljesítményét tekintve. A feljutási harcot végül Csengőd nyerte, így ők készülhettek a megye I.-re következő szezonban.

 

 

A Megye II. Északi csoport 1993-94-es szezon végeredménye:
 

 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Csengőd
24
4
2
90-16
52
2.
Lakitelek
22
6
2
83-19
50
3.
Honvéd Radnóti
15
11
4
53-29
41
4.
Kkfélegyházi Honvéd
16
6
8
71-30
38
5.
Tabdi
17
4
9
66-37
38
6.
Ladánybene
13
10
7
50-45
36
7.
Tiszaalpár
12
7
11
57-56
31
8.
Hetényegyháza
11
7
12
53-47
29
9.
Soltszentimre
10
8
12
45-61
28
10.
Kunszállás
8
11
11
48-57
27
11.
Orgovány
9
7
14
47-66
25
12.
Dunaegyháza
7
8
15
55-69
22
13.
Nyárlőrinc
8
6
16
52-75
22
14.
GAMF
6
4
20
40-88
16
15.
Harta
3
7
20
32-80
13
16.
Csólyospálos
3
6
21
37-104
12
 
 

Mint már korábban szó volt róla, a tavalyi „gólgyár” ebben a szezonban Faragó Zoli sérülése és Mózer Feri távozása miatt, csak ritkán állt össze. Ketten tavaly 54 gólt (!!!) rúgtak, idén 9-et. És nem igazán sikerült pótolni a csatárposzton jelentkező hiányt. Talán ennek „köszönhetően” a 16 csapatos mezőnyben a 4. legkevesebb gólt (45) mi rúgtuk. A csapat gólszerzői:

Házi gólkirály: Palla Gábor 10 gól

Antal János 9 gól, Faragó Zoltán 5 gól, Nagy Rudolf 5 gól, Mózer Béla Ferenc 4 gól, Bencze Zoltán 3 gól, Varga Antal 3 gól, Turu Gyula 2 gól, Andó Csaba 1 gól, Krizsán Csaba 1 gól, Hollman Péter 1 gól, Benkó Mihály 1 gól.
 

 Az ificsapat gólkirálya Markó Viki lett 17 góllal.

 

A csapat gólátlagai-Rúgott gól: 1,5 meccsenként; Kapott gól: 2,03 meccsenként.

 szentimre--1994-.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Az újonc csapat

(Barnabás, 2010.03.25 21:40)

Jó volt ez így! Nagyon megfelelő volt a 9.hely az újonc csapattól. Utólag is gratulálok!